-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Street Engineer
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Analytics kullanmak, kişisel bir tercihtir. Site sahiplerine cazip gelen tarafı ise "Google aramalarında ne kadar öne çıkıp, sitenin sıralamaya ne kadar etki" ettiğidir. Bu aslında kendini bilen ve kendine güvenen webmasterların pek itibar etmediği bir uygulamadır. Bir websitesi içeriklerinden dolayı zaten prim yapıyor ve ziyaretçi topluyorsa Analytics e gerek olduğunu sanmıyorum.
Örneğin, Rus tabanlı bir websitesi Google Analytics i ne yapsın.
Aslında iç pazardaki etki mekanizması ile orantılı. Elimizde kullandığımız akıllı cihazlarda ön planda kullanmayı tercih ettiğimiz tarayıcıların kolay erişim etkisi hepsi bunların.
Önemli olan bir web sitesinin kullanıcı "aklında" kalması mı, tarayıcı önbelleğinde kalması mı? kullanıcılar sanırım önce bu soruya cevap bulmalılar.
Web site yapılandırmalarında Analytics+Search Console gibi webmaster araçları kullanım ve yapılandırmaya kolaylık sağladığı için tercih edilmektedir.
Analytics ve Search Console hesaplarından Mülkleri silerek bunlardan kurtulmak çok kolaydır. Tabi veri kaygısı yoksa.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** H**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben Google Analytics + Yandex.Metrica (bazı özellikleri çok güzel) + Jetpack analiz kullanıyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
May the force be with us...
ontedi
www.ontedi.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Yazılım Uzmanı, Matematikçi
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Kendi sayacinizi yazarsaniz kat ve kat daha ayrıntılı ve daha fazla ziyaretçi bilgisi alabilirsiniz.
Size söyle örnek vereyim. Diyelim ki sitenizde bir makale facebookta yada farklı sosyal mecralarda paylaşıldı. Tabii o paylaşım yapılırken facebook botları sayfayi ziyaret edip sayfa başlık, resim ve özet gibi bilgileri alır.
Paylaşım esnasında uğrayan facebook Botları analtikte görünmez ama sunucu taraflı yazdığınız sistemde ise görünür
www.ontedi.com
www.cizgi.site
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** H**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ontedi adlı üyeden alıntı
Kendi sayacinizi yazarsaniz kat ve kat daha ayrıntılı ve daha fazla ziyaretçi bilgisi alabilirsiniz.
Size söyle örnek vereyim. Diyelim ki sitenizde bir makale facebookta yada farklı sosyal mecralarda paylaşıldı. Tabii o paylaşım yapılırken facebook botları sayfayi ziyaret edip sayfa başlık, resim ve özet gibi bilgileri alır.
Paylaşım esnasında uğrayan facebook Botları analtikte görünmez ama sunucu taraflı yazdığınız sistemde ise görünür
Hocam Yandex.Metrica bot ziyaretlerini gösteriyor :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** H**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
sworks adlı üyeden alıntı
Maşallah hocam ziyaretçilere siteyi siz gezdiriyorsunuz herhalde, eşlik ediyorsunuz resmen :D
Şaka bir yana açılış hızını etkiler diye o kadar aracı kullanmazdım en azından birini iptal ederdim.
Açıkçası hız problemi yaşamıyorum. Çok derin optimizasyon ayarları yaptım, site akıyor sorun yok yani. :D Ama Jetpack'i komple sitemden kaldırmak istiyorum.