batukay adlı üyeden alıntı

Ben %1 lik kısmın içindeyim demedim ki. Bunu nereden çıkardınız ? Hem de orada %1 rakamıyla alay eder bir cümle kurdum. Bence anlamakta sıkıntısı olan ben değilim. Neymiş Hintliler yazıyormuş diye ingilizceymiş. Ne alaka ? Hintçe olurdu o zaman. Kabuklaşmış yapılar vardır. Örnek olarak domain kelimesinin Türkçe karşılığı alan adıdır. Forumlarda konu başlıklarında alan adı yerine domain kullanılıyor. Sizin tabirinizle %1'lik kesim ki bu sayının çok çok üstünde kendisi yazan insan var. %1 lik kesime sorar veya onlardan biri olursanız neden ingilizce kullandıklarını anlarsınız.



sanırım ben %1 kısımını yanlış anlamanıza sebep oldum. %1 ile çalışıyorum demiştiniz. Yani o %1 ile çalıştığınızı sanıyor olabilir anlamında söyledim.

Biz burada dilin yıpranması, sektörün anlaşılmasından bahsetmiyoruz ki. yahut türkçe duyarıda kasmıyoruz. maalesef bu ülkede olan şey bu.

sevgili arkadaşım bu memleket 3000km ötendeki almanyadan en az 20yıl geride. yani almanın yapış mantığını, yaptığını 20 geriden izliyorsun. mantığı demeyeyimde yaptığı diyeyim. mantığını almamız maalesef 100 yıl sürer. bu memleket mantık kavrayacak yapıda olsaydı 1920 de alır 1923 te kavrardı zaten. ve bu mantıklara sahip çıkardı.

emin olun o%1 lik kesimdende insan tanıyorum %99luk kısımdanda. zaten tenzih ettim o arkadaşları ve onlarda konuya gelmediler farkındaysanız.

ingilizcesi may neym iz osman. may neym is? seviyesinde olan birisinden o scripti beklemek pek mantık dahilinde olmaz diye düşünüyorum.

bende günlük hayatta domainde diyorum alan adıda diyorum.

zaten sektörle, yazılımla ne kadar alakalı olduğunuzu hintlilerin hintçe script yazacağınızı düşünmenizden anlamış olduk. dediğim gibide bu seviyeden sonra kendinizi %1 le çalışmış olarak saymanızı normal karşıladık.

yahu adsense için başvururken privacy diye sayfa oluşturuyorsun sevgili arkadaşım. daha ne anlatayım ki sana? daha mantığını anlamadığın şeylerin derinini nasıl anlatmaya çalışayım...