Sadece sizin siteye özgü bir kesinti olmaz, kesinti varsa bu CF ile hosting arasındaki veri alışverişi ile alakalıdır veya güvenlik duvarı ile bağlantılıdır.

Avrupa (özellikle Almanya, Fransa) lokasyonları da zaten Cloudflare ile hepten uçuşa geçiyor. Dünyada en iyiler arasında sayılabilen çoğu hosting&sunucu şirketlerine bakılırsa hemen hemen hepsi Cloudflare müşterisi veya doğrudan partnerlikleri mevcut.

Örneğin Türkiye'de Veridyen firmasında barınan bazı sitelerin Cloudflare ile iyi performans sunduğunu pek çok kez gördüm (peering sebebiyle). Türkiye'de her hosting firmasıyla iyi bir şekilde çalışacağının garantisi yok. Zaten bu yüzden "ben Cloudflare'ı denedim çok yavaştı" diyenleri de haksız olarak kabul edemeyiz. Sadece şu konuda yanıldıklarını kendi adıma kesin bir şekilde söyleyebilirim; Cloudflare sadece ayarla-bırak diyebileceğimiz bir sistem değildir. Her şeyiyle birlikte ayarlamak ve hatta kendi sunucunuzda yetkiniz varsa orada da ayar yapmak gerekir.

Hiç olmadı zaten Cloudflare proxy özelliği kapatılıp sadece DNS aktif edilse bile yine de bir şekilde hızlandırır. Yine kendi hosting firmanızın sunucusunu kullanmış olursunuz ama işin DNS kısmını Cloudflare halletmiş olur. Proxy ile hızlandıracağının garantisi yok fakat denemekten de zarar gelmez çünkü kullanmaktan vazgeçtiğiniz anda siteyi eski haline getirmek sadece NS adreslerini eskisine çevirmenize bakar. Kaldı ki Cloudflare'ın kullandığı altyapı ve kendi içerisindeki optimizasyon seviyesi normal bir hosting firmasının veya kendi sunucunuza yaptığınız optimizasyonlar ile kıyaslanamaz.

https://www.dnsperf.com/#!dns-providers,Europe

Ayrıca yeni başlayan kullanıcılara Cloudflare tavsiye etmem. DNS sisteminin nasıl çalıştığını neyin ne olduğunu henüz bilmeyen arkadaşlar Cloudflare kullanmaya başlarsa tam tersi işkence çekebilir. İstemeden mail sistemini bozabilirler, spam oranını artırabilirler vs. artar gider liste. Bahsettiğim yeni başlayanların Cloudflare ayarları nasıl yapılır gibi makalelerden yola çıkılarak ilerlemesini de tavsiye etmem. Özellikle wpmavi bu konuda tam olarak sınıfta kalıyor çok fazla hatalı bilgi mevcut.