Süre konusunda pek bir şey söylenemez. Eğitim videoları izlerken öğrenmiş olmazsınız, ne zaman kendi kodlarınızı ufaktan yazmaya çabaladığınız asıl öğrenme aşaması o zaman başlamış oluyor. Örneğin iyi vakit ayırırsanız genel bir javascript kursunu ortalama bir-iki ayda komple bitirmiş olursunuz fakat iyi bir seviyeye gelmek birkaç yılı bulabilir.
BTK Akademi üzerinden daha önce eğitim almadığım için kurslar hakkında yorum yapmam doğru olmaz fakat Javascript kurs içeriğine baktığımda her bir javascript konusunu ayrı ayrı bölüp ders haline getirdiklerini görüyorum. Bence bu hatalı bir öğrenme yöntemi olur ve her 10-15 derste bir önceki dersleri tamamen unutmanıza yol açar ve tabii süreci de bir hayli uzatır. Çünkü orada belki de hiçbir zaman kullanmayacağınız metodlara bile bolca yer verilmiş. Tabii bu söylediğim JS için geçerli diğerlerine yorum yapamam.
Benim tavsiyem eğer orta seviyede bile olsa İngilizce'niz varsa doğrudan yabancı Udemy eğitimlerine yönelmeniz. Özellikle modern Javascript eğitimleri konusunda son zamanlarda oldukça iyi bir rekabet var Udemy üzerinde. Bu da derslerin gerçekten kusursuz olmasını sağlıyor.
Başlarken HTML & CSS & SASS, sonrasında JS, PHP şeklinde devam edebilirsiniz ama bence şimdiden en sonunu düşünmeyin. Belki JS öğrendiğinizde backend ihtiyaçlarınızı da görecek ve PHP'ye geçmek istemeyeceksiniz veya belki de Python üzerinden ilerleyeceksiniz. Envato hayaliniz tabiki gayet güzel ama Envato seviyesine ne zaman gelirim konusunu şimdilik rafa kaldırın derim. :)