Ayrıca konuyla alakalı olarak girişimcilikteki “yıkıcılık” (desruptive) kavramını incelemenizi öneririm.

Sadece bizim milletimize has bir konu değil, herkes herşeyi ister ama kolay yoldan olmasını ister.

İşte yıkıcılık kavramı da tam bununla alakalı. Varolan bir sistemi yıkarak kendi sistemini baş köşeye oturtuyor. Eskiden telefonla yemek sipariş ederdik şimdi yemeksepeti kullanıyoruz. Paket servis sektörü yıkıcı bir etki gördü. Eskiden myspace vardı şimdi facebook, twitter var. Sosyal medyanın etkileşim şeklini değiştirerek yıkıcı bir etki yarattı. Uber taksicilik sektörünü, Airbnb otelcilik sektörünü yıktı.

Yeni web sitesi kurarak varolan sistemin içine dahil olmak yerine kendi sisteminizi kurmayı düşünmelisiniz. Varolan sistemin sorunlarını dile getiriyorsunuz fakat çözüm önerileri tekelleşmiş taksiciler mantığında. Sistem hep size hizmet etsin istiyorsunuz.

Eğer Google’ın küçük sitelere adil davranmadığını düşünüyorsanız kitlelere ulaşacak yeni yöntemler bulun. Hayır dostum; başka arama motorlarına odaklanmaktan bahsetmiyorum! Tamamen bambaşka bir yöntem bulmaktan bahsediyorum.

Unutmayın eskiden Google da yoktu. Onlar da o zamana kadar varolan arama motoru mantığını yıkarak bugüne geldiler. Yani ortaya yepyeni bir bakış açısı getiren bir ürün sundular. Kayıt usulü dizinleme yerine algoritmik sonuç getirme sistemini kurdular.