nostardamus"Herhangi bir uyarı almadım" şablonuna takılıp kalmışsınız. Bu oldukça yanlış bir tutum. Siz zaten en başında suç işlemişsiniz. Yani size ait olmayan bir yayının emek hırsızlığını yapıp bunu izinsiz şekilde paylaşmışsınız. Birisi filmleri telif hakkı ödemeden "çalmış" ve bir yerlere yükleyip yayınlamış, sizde oradan alıp yayınlıyorsunuz. Sizde bu hizmet hırsızlığına devam edip, hırsızlığa çanak tutuyorsunuz demektir. İnsanlar o filmleri çekmek için milyon dolarlar harcıyor. Filmlerde oynayanlar buna emek ve zaman harcıyor, siz oturduğunuz yerden iki link kopyalayıp embed yaparak hizmet sunuyorsunuz.
Soru şu.
Sizin bunu yapma hakkınız var mı? Her noktasında her dakikakısnda emek harcayıp ter döktüğünüz, para gömdüğünüz, kendi geliştirdiğiniz özgün bir şeyiniz olsa ve bunu birileri alıp orada burada yayınlasa ve siz bundan ciddi bir gelir elde edeceğinizi düşünürken, zarar etseniz tekrar bir üretim yapar mısınız?
2019 Ocak ayından itibaren Uluslararası Online Bilgi alışverişi kabul edildikten sonra değil film yayınlamak, internetten alıp kullandığınız özellikle kişisel, özel çekim görselleri kullanmak bile suçtur.
Eğer "ben öderim telifi" derseniz, bunun devamının da geleceğini unutmayın. O kadar çok telif ödeyecek bütçeniz varsa gidin adam gibi bir kaç filmin telif hakkını yatırın başınızı ağrıtmadan yayınlayın. Yoksa bu film işlerini bırakmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Bu gibi basit düşünce ile ben yapmadım, benim sitemde barınmıyor, ben bilmiyordum vs gibi yalanlara artık bilişim suçları kanmıyor.