-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Profesyonel Editör
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Merhabalar, bir içerik yazmadan önce baktığınız kriterler, ilham aldığınız yer veya analizini nasıl yapıp da içerik yazmaya başlıyorsunuz?
O konu nerden aklınıza geliyor veya istediğinizi yazmak yerine analizden aldığınız fikri mi uyguluyorsunuz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
makale yazıp satan biri olarak anlatayım. Televizyon radyo vs. önümde açık, elimde telefon oraya buraya baka bak yazıyorum. Konuları da bloglardan ve forumlardan araştırıp buluyorum. Word'ten bir sayfa açıyorum öncelikle yazıdan bir iki bölüm okuyorum. Bazen aklımda kalanı yazıyorum bazende kendi fikirlerimi katarak yazıyorum. sonra kopya kontrol yapıyorum bir hata alırsam düzenleyip satışa sunuyorum. makale yazarken farklı konuları düşünmüyorum. moral bozukluğu, tartışma, kavga, sinir olma vs. bu durumlar varsa yazı yazmıyorum konu çöp oluyor çünkü.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Çanakkale
fistiq
Sabır | Selamettir. <3
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / K
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
H** O**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Okuduğum bir yazının kompozisyonunu çıkarıyorum, okulda 2 - 3 sayfalık kompozisyon yazdırırlardı.
İşte şimdi onun meyvesini topluyorum. :) Sitemin alanı gezi üzerine. Ben daha çok gezi üzerine yazılar okuyorum.
Market sektöründe çalıştığım için dergi reyonu bana bedava :)
Özellikle oralardan gezi üzerine yazılar okuyup kompozisyon çıkarıyorum ve ingilizce'ye çeviriyorum.
Blogum: travelsadvice.blogspot.com
İLETİŞİM ADRESİM: freedom.86@msn.com
SKYPE ADRESİM: fistiq34
fistiq
Sabır | Selamettir. <3
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / K
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
H** O**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Dergileri siteye geçirmek telif sorunu yaratabilir ilerleyen zamanlarda. Bunu tavsiye etmem.
Kendi fikirlerinizden oluşan bir kompozisyon yazmak daha güzel olur. Daha çok samimi bir hava yaratır.
Blogum: travelsadvice.blogspot.com
İLETİŞİM ADRESİM: freedom.86@msn.com
SKYPE ADRESİM: fistiq34
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Blog Yazarı
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İlginç bulduğum, daha doğrusu bir ilham olduğunu düşündüğüm konuları cep telefonuna kaydederim. Onu da eve gelince not defterime aktarırım. "İşe yarayabilir" derim. Onun hakkında hemen yazmam ama. Hamdır henüz. Sıcağı sıcağına yazmaya kalkarsam, çerez niyetine okunacak yüzeysel bir şey olur. Bu yüzden demlenmeye bırakırım. Fikirlerin demlenmesi diye bir şey vardır çünkü. Fakat bunlar illâ ki kullanılacak diye bir kural yok. Zaten aradan biraz zaman geçince, demlenmeye bıraktığım fikirlerin bazılarının kayda değer olmadığı anlaşılır. Aradan 3 ay geçer, 9 ay geçer, 1 yıl geçer... Bir yazı yazarken ya not defterimdeki kaydımı hatırlarım, ya da defteri karıştırırken görürüm. Bu fikirleri ya bir yazı içinde vererek eserimi desteklerim ya da kendi başına bir yazı konusu olabilir. Örneğin bir siyasî partiyle röportaj yapmıştım. Bu röportajı yapmadan 3 yıl önce, "Eğer bir gün bu partiyle röportaj yaparsam, başlığı şu olur" diyerek bir şey karalamıştım. Yazıya hazırlanmadan önce o konu hakkında ufak araştırma yaparım Google'dan veya kendi hayatımdan olsun, şahit olduğum bir hâdiseden olsun örnek vererek yazıyı renklendirmeye çalışırım. Velhasıl; yazı konusu bulmak aşk gibidir. Nereden, ne zaman, ne şekilde geleceği belli olmaz. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Adwords
-
-
Ad Soyad
G** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ilgili olduğum konudan ya da sektörden makaleleri inceleyip okuyorum sonra ortaya özgün içerikler çıkarıyorum hocam