BES kesintisi çalıştığınız firma tarafından maaşınızdan kesilip, ilgili sigorta şirketine gönderilir. Muhatabınız banka değil, sigorta firması ve çalıştığınız firma.
Sigorta firması "sözleşmeniz yok, kesinti yapılmamış" şeklinde bilgi veriyorsa; çalıştığınız firma ilgili ödemeyi maaşınızdan kesmesine rağmen sigorta şirketine gönderiminde bir hata yapmış olabilir. Dolayısıyla çalıştığınız yerin muhasebe/insan kaynakları birimiyle çözmeniz gerek. Birçok defa benzeri durumla karşılaştım. Her zaman hata muhasebe veya insan kaynakları birimindeydi.
Sigorta firması "sözleşmeniz yok, kesinti yapılmamış" şeklinde bilgi veriyorsa; çalıştığınız firma ilgili ödemeyi maaşınızdan kesmesine rağmen sigorta şirketine gönderiminde bir hata yapmış olabilir. Dolayısıyla çalıştığınız yerin muhasebe/insan kaynakları birimiyle çözmeniz gerek. Birçok defa benzeri durumla karşılaştım. Her zaman hata muhasebe veya insan kaynakları birimindeydi.
aslında daha açık belirtmek gerekirse paralar ik tarafından maaştan kesilip saymanlık aracılığıyla firmaya iletilmektedir. tabi bu iletilen para saymanlıga belirli bir formatta csv dosyası olarak gönderiliyor. fakat gel gelelim işin içinde olduğum için söylüyorum bu konuda bir çok firmanın ik sında görevli olan arkadaşa bu eğitim verilse de halen beceremeyen ve amaan diyip hiç göndermeyen kişiler mevcut. inanın ilgili personelin parasını kesip farklı tckn yazıp aylarca başkasına para yatırtan ik çalışanı sebebiyle suçlu sigorta şirketi olmakta..