-
-
Yaş/Cinsiyet
19 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** Ü**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Sil baştan bir şekilde, wordpress ile bir site oluşturmaya karar verdim. Vereceğiniz tüm önerilere açığım, şunu yapmalısın şunu sakın yapma gibi tarzda özellikle. Teşekkür ederim :)
yalnız kalırım sanma, mutsuz olurum sanma
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Street Engineer
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Özelikle gereksiz eklentilerden kaçınmalısınız. Manuel yapabileceğiniz görsel boyutlandırma benzeri her işi eklentilerle yapmayın. Bu sitenize yük getirir.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
19 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** Ü**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
enerjiveguc teşekkür ederim :) eklenti konusunda dikkat edeceğim, o yüzden şu an sadece bir adet seo eklentisi ve smtp eklentisi kurdum; gerekli tüm eklentilerin listesini yapıp hepsini birden kurmayı düşünüyorum.
Konu günceldir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
19 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** Ü**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
enerjiveguc adlı üyeden alıntı
Genel olarak temanın önerdiği eklentileri kurmanız yerinde olur.Haricen kurulabilecek eklentiler;
-seo
-cache
-really simple ssl (kod ile de aşılmaktadır)
özellikle image optimize eklentilerinden kaçınmak gerekir. Eğer çok fazla görsel barındıracaksanız da, temanın demo blog sayfasında kullanılan görsel boyutuna uygun biçimde tüm görsellerinizi boyutlandırın. Temanız site içinde gerekli alanlara uygun biçimde thumbnail olarak onları küçültecektir.
Ayrıca site hızlandırıcı eklentilerden de kaçının. Optimize edilmiş görseller yeteri hızı sitenize kazandıracaktır.
Hosting firması eklenti dahi kurmadan SSLi aktif etti, nasıl yaptılar anlamadım ancak sorunsuzca çalışıyor. Kendi yaptığım tek ekleme htaccess dosyasını düzenlemek oldu, bir eklenti yardımı olmadan çözülmüş oldu.
SEO olarak bu ara adını çok duyduğum Rank Math eklentisini kurdum. Sanırım şu an kalan sadece cache eklentisi ve güvenlik eklentisi. Onları da tasarımı kurduktan sonra kuracağım.
Optimizasyon olarak dediğiniz gibi eklentilerden ziyade internette yer alan çevrimiçi araçları kullanmayı düşünüyorum, site yorulsun istemiyorum çünkü. Birkaç gün sonra tema seçimi için de yardım almam gerekebilir, o zaman da yardımcı olursanız sevinirim :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Güvenlik için sadece wps hide login kullanın bence. Ya da cloudflare dan kendi ip nize izin verip diğerlerinin wp-admin girişini kapatabilirsiniz. Manuel olarak xml-rpc ve meta generator gibi çeşitli gereksiz ve güvenlik açıklarını kapatmanızı tavsiye ederim. Müsait olunca tek tek hepsini yazarım.
Ben açıkçası genelde çok eklenti kullanıyorum. Önemli olan doğru eklentiyi bulmak. Az kaynak kullanan düzgün kodlanmıs olmaları gerekir. Güncelleme sıklığı çok önemlidir. Seo eklentisi olarak rankmath vazgecilmezimdir. Cache için muhtemelen litespeed web server kullanacaginiz icin litespeed cache kullanmanız uygun olur.
Tavsiyem şu olur yeni bir eklenti kurmadan önce daima yedek alın. Sonra veritabanı temizlemekle uğraşmazsınız.
Fırsat bulunca aklıma gelen bir kaç bir şey daha yazarım başarılar dilerim
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
19 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** Ü**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
enerjiveguc makale linkini alabilir miyim, yavaştan içerikleri hazırlamak istiyorum tasarımı ayarlamadan önce, sanırım ayarlar tasarım değişince aynı kalıyor. Konuyu açtığımda da mutlaka etiketleyeceğim :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
19 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** Ü**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
tolhur adlı üyeden alıntı
Güvenlik için sadece wps hide login kullanın bence. Ya da cloudflare dan kendi ip nize izin verip diğerlerinin wp-admin girişini kapatabilirsiniz. Manuel olarak xml-rpc ve meta generator gibi çeşitli gereksiz ve güvenlik açıklarını kapatmanızı tavsiye ederim. Müsait olunca tek tek hepsini yazarım.
Ben açıkçası genelde çok eklenti kullanıyorum. Önemli olan doğru eklentiyi bulmak. Az kaynak kullanan düzgün kodlanmıs olmaları gerekir. Güncelleme sıklığı çok önemlidir. Seo eklentisi olarak rankmath vazgecilmezimdir. Cache için muhtemelen litespeed web server kullanacaginiz icin litespeed cache kullanmanız uygun olur.
Tavsiyem şu olur yeni bir eklenti kurmadan önce daima yedek alın. Sonra veritabanı temizlemekle uğraşmazsınız.
Fırsat bulunca aklıma gelen bir kaç bir şey daha yazarım başarılar dilerim
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. :)
Cache için henüz karar ver(e)medim, büyük ihtimal Litespeed kuracağım ancak ne olur ne olmaz diye hosting firmasına da sormak istiyorum. Yalnız Cloudfare'den bahsetmeniz çok iyi oldu, tamamen aklımdan çıkmış. En kısa sürede onu da kuracağım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
S** A**