lostyazilim

Bir sitenin yapması/yapmaması gerekenler

23 Mesajlar 3.502 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

kemalunlu70 kemalunlu70 kıyıdan kopa kopa derine indik Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 19 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad K** Ü**
  • Mesajlar 774
  • Beğeniler 294 / 295
  • Ticaret 3, (%100)
Sil baştan bir şekilde, wordpress ile bir site oluşturmaya karar verdim. Vereceğiniz tüm önerilere açığım, şunu yapmalısın şunu sakın yapma gibi tarzda özellikle. Teşekkür ederim :)

yalnız kalırım sanma, mutsuz olurum sanma
wmaraci
reklam

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)
Özelikle gereksiz eklentilerden kaçınmalısınız. Manuel yapabileceğiniz görsel boyutlandırma benzeri her işi eklentilerle yapmayın. Bu sitenize yük getirir.
webloggi kemalunlu70

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 29.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 19 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad K** Ü**
  • Mesajlar 774
  • Beğeniler 294 / 295
  • Ticaret 3, (%100)
enerjiveguc teşekkür ederim :) eklenti konusunda dikkat edeceğim, o yüzden şu an sadece bir adet seo eklentisi ve smtp eklentisi kurdum; gerekli tüm eklentilerin listesini yapıp hepsini birden kurmayı düşünüyorum.

Konu günceldir.

• Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

kemalunlu70 adlı üyeden alıntı

enerjiveguc teşekkür ederim :) eklenti konusunda dikkat edeceğim, o yüzden şu an sadece bir adet seo eklentisi ve smtp eklentisi kurdum; gerekli tüm eklentilerin listesini yapıp hepsini birden kurmayı düşünüyorum.

Konu günceldir.

Genel olarak temanın önerdiği eklentileri kurmanız yerinde olur.Haricen kurulabilecek eklentiler;
-seo
-cache
-really simple ssl (kod ile de aşılmaktadır)

özellikle image optimize eklentilerinden kaçınmak gerekir. Eğer çok fazla görsel barındıracaksanız da, temanın demo blog sayfasında kullanılan görsel boyutuna uygun biçimde tüm görsellerinizi boyutlandırın. Temanız site içinde gerekli alanlara uygun biçimde thumbnail olarak onları küçültecektir.

Ayrıca site hızlandırıcı eklentilerden de kaçının. Optimize edilmiş görseller yeteri hızı sitenize kazandıracaktır.
webloggi kemalunlu70

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 29.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 19 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad K** Ü**
  • Mesajlar 774
  • Beğeniler 294 / 295
  • Ticaret 3, (%100)

enerjiveguc adlı üyeden alıntı

Genel olarak temanın önerdiği eklentileri kurmanız yerinde olur.Haricen kurulabilecek eklentiler;
-seo
-cache
-really simple ssl (kod ile de aşılmaktadır)

özellikle image optimize eklentilerinden kaçınmak gerekir. Eğer çok fazla görsel barındıracaksanız da, temanın demo blog sayfasında kullanılan görsel boyutuna uygun biçimde tüm görsellerinizi boyutlandırın. Temanız site içinde gerekli alanlara uygun biçimde thumbnail olarak onları küçültecektir.

Ayrıca site hızlandırıcı eklentilerden de kaçının. Optimize edilmiş görseller yeteri hızı sitenize kazandıracaktır.

Hosting firması eklenti dahi kurmadan SSLi aktif etti, nasıl yaptılar anlamadım ancak sorunsuzca çalışıyor. Kendi yaptığım tek ekleme htaccess dosyasını düzenlemek oldu, bir eklenti yardımı olmadan çözülmüş oldu.

SEO olarak bu ara adını çok duyduğum Rank Math eklentisini kurdum. Sanırım şu an kalan sadece cache eklentisi ve güvenlik eklentisi. Onları da tasarımı kurduktan sonra kuracağım.

Optimizasyon olarak dediğiniz gibi eklentilerden ziyade internette yer alan çevrimiçi araçları kullanmayı düşünüyorum, site yorulsun istemiyorum çünkü. Birkaç gün sonra tema seçimi için de yardım almam gerekebilir, o zaman da yardımcı olursanız sevinirim :)
enerjiveguc

kişi bu mesajı beğendi.

webloggi webloggi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Web & Medya
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** H**
  • Mesajlar 2165
  • Beğeniler 925 / 926
  • Ticaret 12, (%100)
Güvenlik için sadece wps hide login kullanın bence. Ya da cloudflare dan kendi ip nize izin verip diğerlerinin wp-admin girişini kapatabilirsiniz. Manuel olarak xml-rpc ve meta generator gibi çeşitli gereksiz ve güvenlik açıklarını kapatmanızı tavsiye ederim. Müsait olunca tek tek hepsini yazarım.

Ben açıkçası genelde çok eklenti kullanıyorum. Önemli olan doğru eklentiyi bulmak. Az kaynak kullanan düzgün kodlanmıs olmaları gerekir. Güncelleme sıklığı çok önemlidir. Seo eklentisi olarak rankmath vazgecilmezimdir. Cache için muhtemelen litespeed web server kullanacaginiz icin litespeed cache kullanmanız uygun olur.

Tavsiyem şu olur yeni bir eklenti kurmadan önce daima yedek alın. Sonra veritabanı temizlemekle uğraşmazsınız.

Fırsat bulunca aklıma gelen bir kaç bir şey daha yazarım başarılar dilerim
enerjiveguc kemalunlu70

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

kemalunlu70 adlı üyeden alıntı

Hosting firması eklenti dahi kurmadan SSLi aktif etti, nasıl yaptılar anlamadım ancak sorunsuzca çalışıyor. Kendi yaptığım tek ekleme htaccess dosyasını düzenlemek oldu, bir eklenti yardımı olmadan çözülmüş oldu.

SEO olarak bu ara adını çok duyduğum Rank Math eklentisini kurdum. Sanırım şu an kalan sadece cache eklentisi ve güvenlik eklentisi. Onları da tasarımı kurduktan sonra kuracağım.

Optimizasyon olarak dediğiniz gibi eklentilerden ziyade internette yer alan çevrimiçi araçları kullanmayı düşünüyorum, site yorulsun istemiyorum çünkü. Birkaç gün sonra tema seçimi için de yardım almam gerekebilir, o zaman da yardımcı olursanız sevinirim :)

RankMath ayarlarını iyi yaparsanız verimli kullanırsınız. Eğer istenen ayarları düzgün yapamazsanız sürekli bocalarsınız. Bu konuda bir makale yazmıştım. İhtiyaç olduğunda isteyin link atarım.

Sektör yada site şablonu hakkında bilgi aktarırsanız tema için yardımcı olmaya çalışırım. Konu açtığınızda etiketlemeyi unutmayın, gözden kaçabiliyor.
kemalunlu70

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 29.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 19 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad K** Ü**
  • Mesajlar 774
  • Beğeniler 294 / 295
  • Ticaret 3, (%100)
enerjiveguc makale linkini alabilir miyim, yavaştan içerikleri hazırlamak istiyorum tasarımı ayarlamadan önce, sanırım ayarlar tasarım değişince aynı kalıyor. Konuyu açtığımda da mutlaka etiketleyeceğim :)
enerjiveguc

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 29.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 19 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad K** Ü**
  • Mesajlar 774
  • Beğeniler 294 / 295
  • Ticaret 3, (%100)

tolhur adlı üyeden alıntı

Güvenlik için sadece wps hide login kullanın bence. Ya da cloudflare dan kendi ip nize izin verip diğerlerinin wp-admin girişini kapatabilirsiniz. Manuel olarak xml-rpc ve meta generator gibi çeşitli gereksiz ve güvenlik açıklarını kapatmanızı tavsiye ederim. Müsait olunca tek tek hepsini yazarım.

Ben açıkçası genelde çok eklenti kullanıyorum. Önemli olan doğru eklentiyi bulmak. Az kaynak kullanan düzgün kodlanmıs olmaları gerekir. Güncelleme sıklığı çok önemlidir. Seo eklentisi olarak rankmath vazgecilmezimdir. Cache için muhtemelen litespeed web server kullanacaginiz icin litespeed cache kullanmanız uygun olur.

Tavsiyem şu olur yeni bir eklenti kurmadan önce daima yedek alın. Sonra veritabanı temizlemekle uğraşmazsınız.

Fırsat bulunca aklıma gelen bir kaç bir şey daha yazarım başarılar dilerim

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. :)
Cache için henüz karar ver(e)medim, büyük ihtimal Litespeed kuracağım ancak ne olur ne olmaz diye hosting firmasına da sormak istiyorum. Yalnız Cloudfare'den bahsetmeniz çok iyi oldu, tamamen aklımdan çıkmış. En kısa sürede onu da kuracağım.

semihaydin semihaydin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2020
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Adana
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 275
  • Beğeniler 52 / 65
  • Ticaret 1, (%100)
önünüze gelen her backlinki referanslarına göre karar verip almayın
kemalunlu70

kişi bu mesajı beğendi.

antikkentleri.com
tatilyardimcim.com
Wordpress Uzmanı & Seo & Editör
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al