Selamlar, güzel bir beyin fırtınası yapalım. Belki forumumuzun cevher girişimcilerinin yollarına aydınlık olabilecek fikirler de çıkar ne dersiniz?
Soru gayet basit, 10 yılın yıldız sektörlerini arayalım birlikte. Sonuçta 2010'dan önce akıllı telefonların ve sosyal medyanın hayatlarımızı bu kadar ele geçireceği, Spotify, Netflix gibi sistemlerin tutacağını düşünmek çok zordu. Biz de bu başlıkta 2020-2030'un patlamalarını düşünelim.
Benim de 2 tane tahminim var, onları söyleyerek başlığı başlatıyorum.
1. Tahmin: VR (Virtual Reality - Sanal Gerçeklik) sektörünün çok büyük atılımlar gerçekleştireceğini düşünüyorum. Son olarak Valve firmasının ana oyun serisi Half-Life'ın hikayesini burada gerçekleştirmesi, alanın popülerleşmesi bence bu 10 yıla ışık tutar cinstendi. Bu 10 yıl içerisinde çok daha iyi sanal gerçeklik oyunları görmemizle birlikte, sanal gerçekliğin içerisinde izleyebileceğimiz filmler görmek de beni şaşırtmaz.
2. Tahmin: Üç boyutlu yazıcılar hali hazırda sağlık alanında ve gıda alanında deneysel kullanımlar yaşıyor. Örneğin zarar görmüş bir dokunun ya da organın yerine 3d modelleme ile organların üretilmesi daha çok gündeme gelecek ve bence bu on yılın sonunda aktif olarak kullanılan bir yöntem olacak. Fakat ondan daha önce beklediğim şey ise gıda alanında daha ucuz besin üretebiliyor olması, tadında benzerlik sağlayabiliyor olması ve hayvanların zarar görmemesinden dolayı yazıcılar daha aktif bir şekilde kullanılacak olması.