VR teknolojisi zaten 10 yıldır var şu anda yeni özellikler sunan, üst düzey bir durum söz konusu değil. Sektörün içinde zaten varlığını kabul ettirmiş. VR kullanımında adult içerikler sektörün %60'ından fazlasına sahip.

Bunun dışında demiş olduğunuz 3d yazıcılar ise yine aynı şekilde önümüzdeki 10 yılın en bomba olayı falan olmaz. Biz üç boyutlu tasarımı okulda 11 yaşında çocuklara anlatıyoruz, kendi çıktılarını alıp oyuncaklarını, eşyalarını üretip sorunlara da çözüm buluyorlar. O derece yaygın.

büyüyecek dediğiniz sektörler 10 yıldır ülkemizde eğitimi ilkokulda dahi verilen konular. Bunlar zaten çok kazandıran sektör halindeler. Talihsiz bir tahmin olmuş.

Şu anda robotik teknolojiler oldukça revaçta ve genele yayılıyor. 3 yıl önce arduino ve raspberry dışında programlanabilir ve öğretilebilir çipler yokken şimdi micro:bit ve benzerleri ortaya çıktı, genele yayıldı. Ayrıca insansız hava araçları üretimi, verimli kodlanması gibi konular da oldukça revaçta.

Ayrıca pandemi sonrası eğitim sistemi değişti. Online öğrenmeye ayrılan bütçeler 22 kat arttı, ilgi ise son seviyede. Bu konuda da büyük gelişmeler olacaktır.