DeepX adlı üyeden alıntı

Stoploss un amacı minimum zararla kurtulmaktır.
%2 ile 4 defa stop olursunuz ve toplamda %8 zarar edersiniz 5.de %30 tutturursunuz nette %22 kârınız olur.

%2 ile 15 poz açmış birisi inanın zaten 5ini kendi kapatacaktır zarardayken stoploss beklemeden.
kalan 10 taneninde 5i stoplossla kapanır. %20 zarar %10 kar etmiş olurki totalde %10 zarardadır.

Maalesef stoploss kullanıp kazanan görmedim :) kazandığını sanıp kaybeden çok gördüm ama kazandırdığına cidden şahit olmadım. minimum zararla kapatmak ne demektir?

1- bu para son param kaybetmeyeyim hepsini.
2- ben bu işi bilmiyorum o yüzden param bitsin böyle böyle diye koydum
3- ben sabırlı insan değilim korkar kapatırım pozu

:)

stoploss kullananın bilgi birikiminden şüphe ederim...
Akıllı insan kullanmaz.

Stoploss intihardan farksızdır. Köprüden atlarken pişman olunması gibi bişeydir.

Anlık bi dalgalanma olur ve o 10dk lık geçici dalgalanma zarar etmene sebep olur. Sen ise oh be hepsi gitmedi ucuz atlattım diye züğürt tesellisinde bulunursun :)

gerçi hisse işinde artık min ve max %20 oluyor. onada stoploss kullanan zaten bi zahmet yapmasın bu işi. yakındır evi arabayı kaybetmesi diye dost tavsiyesi yaparım sadece :) Zaten hisse işine bunu getirmelerinin sebebide yüzünden anlık manipülasyon ve spekülasyonlarda stoploss kullananların haddinden fazla zarar edip bu şikayetlerin ayyuka çıkmasıyla devletin bi el atmasıdır.

Devlet bile artık bunu görmüşse zaten iyice bi oturup düşünmek gerek. Malum bizim devletin hep en son haberi olur :)

Bunuda hayatında (özellikle forex için) stoploss kullanmamış ve hiç - poz yapmamış biri olarak söylerim.

Herkesin kendi stratejisi, kendi yatırımıdır bişey diyemeyiz tabii.