AzveNet adlı üyeden alıntı
%2 ile 15 poz açmış birisi inanın zaten 5ini kendi kapatacaktır zarardayken stoploss beklemeden.
kalan 10 taneninde 5i stoplossla kapanır. %20 zarar %10 kar etmiş olurki totalde %10 zarardadır.
Maalesef stoploss kullanıp kazanan görmedim :) kazandığını sanıp kaybeden çok gördüm ama kazandırdığına cidden şahit olmadım. minimum zararla kapatmak ne demektir?
1- bu para son param kaybetmeyeyim hepsini.
2- ben bu işi bilmiyorum o yüzden param bitsin böyle böyle diye koydum
3- ben sabırlı insan değilim korkar kapatırım pozu
:)
stoploss kullananın bilgi birikiminden şüphe ederim...
Akıllı insan kullanmaz.
Stoploss intihardan farksızdır. Köprüden atlarken pişman olunması gibi bişeydir.
Anlık bi dalgalanma olur ve o 10dk lık geçici dalgalanma zarar etmene sebep olur. Sen ise oh be hepsi gitmedi ucuz atlattım diye züğürt tesellisinde bulunursun :)
gerçi hisse işinde artık min ve max %20 oluyor. onada stoploss kullanan zaten bi zahmet yapmasın bu işi. yakındır evi arabayı kaybetmesi diye dost tavsiyesi yaparım sadece :) Zaten hisse işine bunu getirmelerinin sebebide yüzünden anlık manipülasyon ve spekülasyonlarda stoploss kullananların haddinden fazla zarar edip bu şikayetlerin ayyuka çıkmasıyla devletin bi el atmasıdır.
Devlet bile artık bunu görmüşse zaten iyice bi oturup düşünmek gerek. Malum bizim devletin hep en son haberi olur :)
Bunuda hayatında (özellikle forex için) stoploss kullanmamış ve hiç - poz yapmamış biri olarak söylerim.
Herkesin kendi stratejisi, kendi yatırımıdır bişey diyemeyiz tabii.
Aynı stoploss tan bahsetmiyoruz galiba.
Ani düşüşlerde stoplar işlevselliğini kaybediyor bu doğru buna katılıyorum ayrıca bunun çözümü yok ama ben genelde hacimli hisseleri seçip
iz süren stop ile işlem yapıyorum.
Kullananların bilgi birikiminden şüphelenme ile ilgili düşünceniz hakkında diyebileceğim tek şey izlediğim çoğu teknikçinin bu yöntemi kullandığı ve onların bilgi birikiminin gayet iyi olduğunu düşündüğümdür.
Eğer forex veya borsayla ilgileniyorsanız hareketli ortalamaları ve trend takipçilerini bilirsiniz. Çoğu stoploss görevi görür kesişimlerinden al veya sat sinyallerine göre hareket edersiniz.
Aynı şekilde borsa-forex robotlarıda en iyi sonucu veren stoploss sistemini oluşturup buna göre otomatik emirler oluşturur.
Burada başta bahsettiğim stoplossun sabit stoploss olduğunu anlamış olduğunuzu sanıyorum.
Bunun yanında stoploss olmadan nasıl bir strateji ile al-sat yaptığınızıda merak ediyorum.
Örnek olarak 10 tlden bir işlem yaptığımızı düşünürsek stop noktamız %3 altı olan 9.7 yapıp takip ederiz. Eğer fiyat 9.7 altı KAPANIŞ yaparsa işlemi sonlandırırız. Eğer yükselirse kapanışın %3 altını tekrar stop yapıp devam ederiz.
Bu dediğim hacimli hisselerde geçerli diğer türlü gün içinde taban tavan yapan hisseler biraz kumar oynamaya benziyor.
Mobilden yazdığım icin yazdikalarinizdan aklımda kalan sorulara cevap verdim. Görmediğin noktalar olabilir.