-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcısı
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Merhaba değerli dostlar, Wordpress hakkında sorum var.
Ben kendi yazılımımı kodladım fakat Google Adsense onaylamadı. Bundan dolayı Wordpress kullanmayı düşündüm. Eklentilerde güvenlik açığı olabilir, onu geçtim fakat orijinal bir Wordpress yazılımında XSS, SQL injection tarzı güvenlik açıkları olabilir mi?
Kendi yazılımımda hackerların saldırması ile birçok güvenlik açığı keşfettim ve bu sorunları çözdüm. Yani oldukça güvenli bir yazılıma sahibiz, uzun zamandır da saldırı yemedik. Sorun şu ki Google bu siteyi kabul etmiyor.
Wordpress kurarsam sisteme sızacak bir açık meydana gelebilir mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
3D Sanatçı
-
-
Ad Soyad
F** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
İnternete bağlı olan her şey hacklenebilir hocam. Her sistemde açıklar olur ama bir yanda tek başınıza hadi bilemedin 5-10 kişilik bir grubun geliştirdiği bir CMS var, öbür yanda açık kaynaklı, sürekli güncellemeler alan ve açık bulunduğu gibi kapatılan bir WordPress var.
Siz gereken önlemleri alırsanız WordPress ile paşalar gibi site kurarsınız. Ne idüğü belirsiz eklenti kullanmadığınız sürece bir sorun yaşamazsınız.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web-Developer
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Google'ın yazılımdan dolayı kabul etmediğine emin misiniz? WordPress gibi hazır sistemlerde, basic cms sistemlerine göre daha fazla açık vardır. Yani siz, kendi sisteminizi kodlarken, ihtiyaç duyduğunuz sorguları çalıştırır, ihtiyacınız olan jsleri kullanırsınız. Ama WordPress gibi sistemler her sektöre hitap ettiği için epey yüklü kod ve sorgu çalıştırır. En basitinden siz 3-5 sayfalık kurumsal bir sayfa açmak istersiniz, burada ne bloga ne de cms yönetimine ihtiyaç yoktur ama WordPress o imkanları da sunmak için pek çok dosya çalıştırır.
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Yazılımdan kabul etmeme gibi bir şey olamaz, sitenizde %99.99 başka sorunlar vardır. Ayrıca Wordpress güvenli diyemeyiz, güvensizde diyemeyiz bağımsız güvenlik araştırmacıları ve gönüllü red team işi yapanlar kontrol eder denk geldikleri an açıkların kapatılması için wordpress ile iletişime geçerler
Wordpress'in tarihinde pek çok önemli güvenlik açığı tespit edilmiştir. Şu anda bilinen her hangi bir açığı bulunmamaktadır.
Risk her zaman var :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
yok
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Zamanında bu konuda wordpressin başı çok yandı çok açıkları vardı ancak şu an için oldukça güvenli. Ayrıca wordpresse geçtin diyede adsense onaylanacak diye bir şey yok. Yada sen kodladın diye onaylanmayacak diye de bir şey yok. Dilerseniz web sitenizi özelden paylaşın bakalım sorun ne olabilir