sertacs adlı üyeden alıntı

Rivayetimdir yazın;

uygulamalar kalkacak yeni bir şey gelecek.
uygulamaların yerine daha küçük uygulamalar gelecek. ve bu uygulama parçacıkları ile kendi uygulamalarınızı kişiye yada işinize özel olarak yapabileceksiniz.
bu küçük uygulamalar kişiden kişiye resim gönderir gibi gönderilebilecek.
ve bu bir sürü küçük uygulama birleşip bir süper uygulamaya dönebilecek. her insanın süper uygulaması kendisine özel olacak.
çok duyacağımız bir kelime ise: ekoparatif olacak.

ek olarak web sayfalarıda küçük parçalara bölüneceğini düşünüyorum.
mesela mynet haber sitesinin sadece spor kategorisini yada belirli bir yazarı takip etmek istiyorum. Bu parçayı sadece buradan alabilirim. vimeo'da sadece bir kişiyi takip ediyorum onuda özel olarak seçip alabilirim. (koskoca vimeo uygulamasını indirmek zorunda değilim) mediumda bir kaç yazar takip ediyorum. medium uygulamasını indirmek yada üyelik açmak zorunda değilim. Sitelerin belirli bölgelerini parça olarak alıp kendi süper uygulamamın içinde tutabilrim.

bu söylediklerim tamamen olarak sallamıyorum. yeni teknoloji girişimlerinde sürekli karşıma card adında bir kavram çıkıyor. bu kartlar basit bir işe yarıyor. bir uyuglama denecek kadar büyük değiller. telefonda ayrı bir menüde bu küçük parçalar tutulabilir. örneğin hava durumu kartı. bunu alır koyarsın süper uygulamana. yada yatırım yaptığın borsa hissesinin anlık fiyatını görmek istiyorum. bunun cardını alır kendi süper uygulamana koyarsın.

telefonlar minik uygulamalar için bir menü getirdiği zaman bu sefer app cılgınlığı gibi card çılgınlığı başlayacak. bakalım 5 yıl sonra gerçek olursa alıntılarım yine bunu ben çakmıştım mevzuyu diye. :D