Bir fikir isterseniz gündeme göre büyük işler yapılabilir, fakat bir çoğu sağlam sermaye ve sağlam iletişim ister.

1)Mesela pandemi döneminde maske üretilip toptan satılırsa servet sahibi olunur.
Örneğin 1 milyar maske üretip her bir maskeden 25 kuruş kar etseniz dahi ciddi anlamda zengin olursunuz.
Bir de bu maskeleri yurt dışına döviz ile satarsanız zenginler listesine girersiniz herhalde.
Şu anda maske üretimi global anlamda yetersiz . Dünyada her gün milyarlarca maske takılıp çöpe atılıyor.

2)Allah korusun, Deprem olursa emlakçılık ve müteahhitlik yapılabilir. Depremden sonra orta hasar ya da az hasarlı evler ilk başlarda çok ucuza satılır. Bizim gölcükte hasarı olmadığı halde 2 bin liraya bile ev satanlar olmuştu fakat şimdi dizlerini dövüyorlar. Bir daha eve girmek istemedikleri için satmışlardı ama yıllar sonra bu korku gidince pişman oldular.

3)Daha az sermayeli iş isterseniz, limon toptancılığı yapılabilir. Limon yaz-kış tüketildiği için kıyamete kadar kalıcıdır.

4) Geleceğin işi nedir diye sorarsanız, benzinin, tekerleklerin ve kanatların artık işe yaramadığı bir zamanı kafanızda canlandırmanız gerek.
5)Gıda sektörü kıyamete kadar ve hatta kıyametten sonra dahi devam edecektir.
6)Dijital anlamda öyle bir PC üretmelisiniz ki şu anda en kral pc yanında erimeli. Bu pc ucuz olmalı ve şimdiki pc'lerle hiç alakası olmamalı. Hatta windows ve mac çöpe atılmalı.
Gelecekte Yeni bilgisayarlar ve yeni işletim sistemleri doğacak.
7) Gelecekte insanlar eşit olacak. Kimse geçim sıkıntısı çekmeyecek. Zor işler robotlarla yapılacak. Suç oranı sıfıra kadar inecek ve insanlık tekamülünü tamamlayarak bir üst seviyeye yükselecek. Tabi bu bahsettiklerim 100-150 sene sonra olacak.
8)10 yıl içinde dünya çapında büyük savaşlar ve kıtlıklar yaşanacak(başladı) İnsanlık büyük bir sınavdan geçecek. inşaatı en az 7-8 sene sürecek güçlü ve güvenlikli bir sığınak inşa edebilirseniz, hem insanlığa faydanız olur, hem de zengin olursunuz.
9) 10 sene sonrası 10 sene öncesinden pek farklı olmayacak. Bu çok kısa bir zaman dilimi.