lostyazilim
tr.link

VPS - VDS Hakkında bazı sorular

13 Mesajlar 2.696 Okunma
acebozum
tr.link

eppursimuove eppursimuove WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad B** Ü**
  • Mesajlar 166
  • Beğeniler 119 / 26
  • Ticaret 14, (%100)
Merhaba,

Şu anda VPS hesabım var ve kullanmaya devam ediyorum. Fakat senelerdir çalıştığım firma son zamanlarda garip bir şekilde işi biraz bozdu. Kesintiler yüzünden önümüzdeki ay başka bir firmadan VDS almayı düşünüyorum.

Ancak aklıma takılan birkaç soru var.

1- CPanel kullanıyorum sitelerimde. Acaba Plesk panel kullanılan bir VDS'e geçiş yapsam veritabanı uyumsuzluğu vs. olur mu? Performans konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Sorun olabileceğini duydum ben.

2- VDS veya VPS konusunda %99'un üzerinde uptime garantisi veren, hızlı ve kaliteli firmaları söyleyebilir misiniz?

elektronikssl
webimgo

Gerilim Gerilim www.giyse.com Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1923
  • Beğeniler 496 / 496
  • Ticaret 20, (%100)
1.Sorun olmaz
2.Netinternet,aktifbilisim
eppursimuove

kişi bu mesajı beğendi.

Giyse.com - Giyim Moda, Ayakkabı, Çanta ve Aksesuar Online Alışveriş

• Üyelik 26.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad B** Ü**
  • Mesajlar 166
  • Beğeniler 119 / 26
  • Ticaret 14, (%100)

Gerilim adlı üyeden alıntı

1.Sorun olmaz
2.Netinternet,aktifbilisim

Aktifbilişimdeyim şu an zaten.

emirhan emirhan www.ozkula.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2010
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek hosting
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 1455
  • Beğeniler 60 / 263
  • Ticaret 39, (%100)
1. cpanelden plesk e geçerseniz evet performans sorunu yaşanabilir.
2. Dünkü kesinti veri merkezli kaynaklıydı.Aynı veri merkezini kullanan tüm firmalar kesinti yaşadı.
eppursimuove

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 26.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad B** Ü**
  • Mesajlar 166
  • Beğeniler 119 / 26
  • Ticaret 14, (%100)

emirhan adlı üyeden alıntı

1. cpanelden plesk e geçerseniz evet performans sorunu yaşanabilir.
2. Dünkü kesinti veri merkezli kaynaklıydı.Aynı veri merkezini kullanan tüm firmalar kesinti yaşadı.

Performans sorunu derken, hız konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Cpanel kullanıyorum ama Litespeed web server yok. Sadece panel bu kadar fark yaratır mı?

Dünkü kesintiden sonra karar verdim evet. Ama bundan öncesinde de kesinti oluyordu. Sitelerimin çok fazla kaynak kullandığını ve VPS'e geçiş yapmamı önerdiler. (Bundan öncesinde reseller kullanıyordum.) Ancak VPS'e geçince de 3-4 kez çok büyük kesinti yaşadım ve bana kullandığım VPS'in RAM'inin yeterli gelmediğini bir üst pakete geçmemi söylediler. Halbuki VPS'in maksimum %40 ramini kullanıyor siteler. 1-2 ay içerisinde sitelerde bir hit değişimi olmamasına rağmen reseller'dan VPS'e geçtim ve şu anda da daha büyük bir VPS'e geçmem öneriliyor.

VPS'te 4 site barındırıyorum. Bunlardan sadece bir tanesi aktif zaten.

Edit: Aktifbilişim yıllarca çalıştığım kaliteli bir firma ancak yaşadığım sorunlar sebebiyle değiştirmeyi düşünüyorum. Eminim önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu sorunları çözerler ama ben o kadar bekleyemem.

emirhan emirhan www.ozkula.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2010
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek hosting
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 1455
  • Beğeniler 60 / 263
  • Ticaret 39, (%100)

eppursimuove adlı üyeden alıntı

Performans sorunu derken, hız konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Cpanel kullanıyorum ama Litespeed web server yok. Sadece panel bu kadar fark yaratır mı?

Dünkü kesintiden sonra karar verdim evet. Ama bundan öncesinde de kesinti oluyordu. Sitelerimin çok fazla kaynak kullandığını ve VPS'e geçiş yapmamı önerdiler. (Bundan öncesinde reseller kullanıyordum.) Ancak VPS'e geçince de 3-4 kez çok büyük kesinti yaşadım ve bana kullandığım VPS'in RAM'inin yeterli gelmediğini bir üst pakete geçmemi söylediler. Halbuki VPS'in maksimum %40 ramini kullanıyor siteler. 1-2 ay içerisinde sitelerde bir hit değişimi olmamasına rağmen reseller'dan VPS'e geçtim ve şu anda da daha büyük bir VPS'e geçmem öneriliyor.

Edit: Aktifbilişim yıllarca çalıştığım kaliteli bir firma ancak yaşadığım sorunlar sebebiyle zaten değiştirmeyi düşünüyorum.

Performans hız tamamen firmanın tecrübesine bilgisine göre değişir.

VPS direk kurulup teslim edilirse plesk den farkı olmaz.Fakat cpanel sunucuda çok iyi optimize işlemleri yapılabilmekte

php 3x sürümünü güncelleme
xcache ,Memcached ,Lighttpd gibi araçlar ile vps performansı maximum seviyeye çıkartılabilir.

Mevcut hizmetiniz nasıl ayarlandı bilemem ama hizmet alırken firmanın bilgili olduğuna emin olsun aksi taktirde mağdur kalırsınız

VPS performansı sunucu özelliklerine ve yoğunluğuna göre de değişmektedir buna da mutlaka dikkat edin.

Aktifbilişim oldukça tecrübeli bir firma.
eppursimuove

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 26.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad B** Ü**
  • Mesajlar 166
  • Beğeniler 119 / 26
  • Ticaret 14, (%100)

emirhan adlı üyeden alıntı

Performans hız tamamen firmanın tecrübesine bilgisine göre değişir.

VPS direk kurulup teslim edilirse plesk den farkı olmaz.Fakat cpanel sunucuda çok iyi optimize işlemleri yapılabilmekte

php 3x sürümünü güncelleme
xcache ,Memcached ,Lighttpd gibi araçlar ile vps performansı maximum seviyeye çıkartılabilir.

Mevcut hizmetiniz nasıl ayarlandı bilemem ama hizmet alırken firmanın bilgili olduğuna emin olsun aksi taktirde mağdur kalırsınız

VPS performansı sunucu özelliklerine ve yoğunluğuna göre de değişmektedir buna da mutlaka dikkat edin.

Aktifbilişim oldukça tecrübeli bir firma.

VDS veya bulut sunucuya geçmeyi düşünebilirim. Ama sitelerim gerçekten şu anda o VPS'te bile yoğunluk yaratacak siteler değil.

Bir ay içerisinde karar vereceğim artık. Firma değiştirmeyi de sevmiyorum ama kesintiler beni zor durumda bırakıyor.

Teşekkür ederim iglilendiğiniz için. Çok yardımcı oldunuz.

ErhanCelikk ErhanCelikk Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Hosting Görevlisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 818
  • Beğeniler 141 / 178
  • Ticaret 3, (%100)
Radore kullanan bir firmadan VPS alırsan problem kalmaz. Aktif Bilişim'in kullandığı datacenter ya Lease Web'dir ya da Netinternet'tir.
Lease Web kullandıkları Almanya lokasyon olduğu için hızlılar ama çok fazla kesinti yaşadım kullandığım süre boyunca. Netinternet zaten bir acayip her dakika kesinti oluyor. Radore'de barınan bir VPS'im var şu anda ve hiçbir sorun yok.
VPS almadan önce ana sunucunun hangi firmada barındığını aldığın yere sorarsan zaten söylerler. Eğer Radore ise bir sorun olacağını sanmam.

Panel konusunda da şunu söyleyeyim; cPanel kullanırken Litespeed kullanmıyorsan Plesk'e geçmen senin için zarar değil fayda getirecektir. Veritabanı hatası alacağını sanmıyorum.
eppursimuove

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 26.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad B** Ü**
  • Mesajlar 166
  • Beğeniler 119 / 26
  • Ticaret 14, (%100)

Metin2Turkey Forumu adlı üyeden alıntı

Radore kullanan bir firmadan VPS alırsan problem kalmaz. Aktif Bilişim'in kullandığı datacenter ya Lease Web'dir ya da Netinternet'tir.
Lease Web kullandıkları Almanya lokasyon olduğu için hızlılar ama çok fazla kesinti yaşadım kullandığım süre boyunca. Netinternet zaten bir acayip her dakika kesinti oluyor. Radore'de barınan bir VPS'im var şu anda ve hiçbir sorun yok.
VPS almadan önce ana sunucunun hangi firmada barındığını aldığın yere sorarsan zaten söylerler. Eğer Radore ise bir sorun olacağını sanmam.

Panel konusunda da şunu söyleyeyim; cPanel kullanırken Litespeed kullanmıyorsan Plesk'e geçmen senin için zarar değil fayda getirecektir. Veritabanı hatası alacağını sanmıyorum.

VPS'im Türkiye lokasyon.

Litespeed kullanmıyorum. Çünkü Litespeed+Cpanel'in aylık lisans ücreti VPS'ten pahalı neredeyse. Sadece Cpanel kullanıyorum onun için. Emin misiniz Plesk'te sorun yaşamayacağıma?

ErhanCelikk ErhanCelikk Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Hosting Görevlisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 818
  • Beğeniler 141 / 178
  • Ticaret 3, (%100)

eppursimuove adlı üyeden alıntı

VPS'im Türkiye lokasyon.

Litespeed kullanmıyorum. Çünkü Litespeed+Cpanel'in aylık lisans ücreti VPS'ten pahalı neredeyse. Sadece Cpanel kullanıyorum onun için. Emin misiniz Plesk'te sorun yaşamayacağıma?

Evet aynı şeyi ben yaptım çünkü :D
Eğer Türkiye lokasyon kullanmıyorsanız hız için Cloud Flare kullanabilirsiniz, gerçekten işe yarıyor.
eppursimuove

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al