-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ü**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Merhaba,
Şu anda VPS hesabım var ve kullanmaya devam ediyorum. Fakat senelerdir çalıştığım firma son zamanlarda garip bir şekilde işi biraz bozdu. Kesintiler yüzünden önümüzdeki ay başka bir firmadan VDS almayı düşünüyorum.
Ancak aklıma takılan birkaç soru var.
1- CPanel kullanıyorum sitelerimde. Acaba Plesk panel kullanılan bir VDS'e geçiş yapsam veritabanı uyumsuzluğu vs. olur mu? Performans konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Sorun olabileceğini duydum ben.
2- VDS veya VPS konusunda %99'un üzerinde uptime garantisi veren, hızlı ve kaliteli firmaları söyleyebilir misiniz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
1.Sorun olmaz
2.Netinternet,aktifbilisim
1 kişi bu mesajı beğendi.
Giyse.com - Giyim Moda, Ayakkabı, Çanta ve Aksesuar Online Alışveriş
emirhan
www.ozkula.com.tr
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
hosting
-
-
Ad Soyad
E** C**
-
-
-
Ticaret
39, (%100)
1. cpanelden plesk e geçerseniz evet performans sorunu yaşanabilir.
2. Dünkü kesinti veri merkezli kaynaklıydı.Aynı veri merkezini kullanan tüm firmalar kesinti yaşadı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Hosting Görevlisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Radore kullanan bir firmadan VPS alırsan problem kalmaz. Aktif Bilişim'in kullandığı datacenter ya Lease Web'dir ya da Netinternet'tir.
Lease Web kullandıkları Almanya lokasyon olduğu için hızlılar ama çok fazla kesinti yaşadım kullandığım süre boyunca. Netinternet zaten bir acayip her dakika kesinti oluyor. Radore'de barınan bir VPS'im var şu anda ve hiçbir sorun yok.
VPS almadan önce ana sunucunun hangi firmada barındığını aldığın yere sorarsan zaten söylerler. Eğer Radore ise bir sorun olacağını sanmam.
Panel konusunda da şunu söyleyeyim; cPanel kullanırken Litespeed kullanmıyorsan Plesk'e geçmen senin için zarar değil fayda getirecektir. Veritabanı hatası alacağını sanmıyorum.