-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yönetim Bilişim
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar kişisel bloguma bugün girdiğimde ataköy esc***rt başlığıyla konu açılmış websitemde warez herhangi bir şey yok colormag'ın ücretsiz versiyonunu kullanıyorum eklentiler ise herkesin bildiği kullandığı eklentiler. Sitemin wordpress kısmana bir kaç gündür acayip yavaş giriyordu bugün girdiğimde bununla karşılaştım nasıl oldu nasıl yaptılar bilmiyorum yardımcı olacak birileri var mıdır neler yapmam lazım acil
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yönetim Bilişim
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ayrıca logomun ve faviconun alt etiketlerini yine bu başlığı yapmış bu siber güvenlik işlerinden anlayan yardımcı olacak kişiler lütfen yardım ederse sevinirim konu yeri yanlışşsa çok özür diliyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
2 seçenek var bu durumlarda:
1- Siteye ait eski yedeği kullanmak, hemen şifre değiştirmek sureti ile
2- Virüs temizleme işlemi yapmak
Bu tarz izinsiz erişimlerde en sağlıklısı veritabanı üzerinde temizlik yapmaktır. Eklenen içeriği silseniz bile diğer içeriklerde gizli olarak ekleme mutlaka yapılmıştır. Bu yüzden veritabanından temizlik yapılmalıdır.
Maalesef bunu yapan karaktersiz insan müsveddeleri var.
Admin panel şifreniz zayıf olursa, tema ve eklentiler güncellenmezse erişim sağlayabiliyorlar.
Geçmiş olsun.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Web kazanç
-
-
Ad Soyad
T** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hangi eklentileri kullanıyorsunuz. Eğer kullandığınız eklentilerden birisi uzun zamandır güncelleme almadıysa ondan kaynaklı olabiliyor. Bu sorun benim başıma çok geldi. Virüs temizliği ne kadar yapın temizlemiyorum bir kere bulaştılarsa silsenizde devamı geliyor. Tavsiyem eski yedeklerden geri dönmeniz. Yada wordpress tema ve eklentileri sıfırdan kurmanız ben bu şekilde çözümde çözdüm. Sorun büyük ihtimalle kullandığınız eklentilerin birisinde.
Umarım çözüme ulaşırsınız. Beni canımdan bezdirmişti.
Ctrl+C
-
-
Yaş/Cinsiyet
22 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Sunucunuza sızan bir hacker sunucudaki bütün sitelere hacklink için erişiyor. Büyük ihtimal siz de kurban oldunuz. Sunucu IP adresinizden aynı adresi kullanan siteleri kontrol edin eğer sitelerde yine aynı şey varsa sağlayıcınız ile iletişime geçin.