Yıllık ücreti beni yormaz ama site açma konusunda yeni olduğum için blogspot ya da wordpress ile mi başlasam gibisinden düşündüm. Sonuçta bu işi yapabilir miyim nasıl bir gidişat olur yeni bir yol olduğu için kendi adıma kestiremiyorum. Peki hosting domaini site açtığım gibi mi almalıyım yoksa biraz gidişatıma mı bakıp almalıyım.
Hosting ve domaini almak tercihinize kalmış. benim tecrübe ile tavsiyem en baştan sağlam başlamanız. Hosting ve domaini alıp gidin, zira bazı yazılarda link değişimi olursa Kopya içerik olarak işaretlenme olasılığı olduğunu unutmayın. Bu içerikler arama kriterlerinde görünmeyecektir. Bu da ister istemez canınızı sıkacaktır.
Tavsiye: içeriklerinizi wordde hazırlayın, bir kaç yazı olsa bile domaine karar verin ve (sadece düz metin ve bir iki görselli yazı olacak ise) 500 MB yada 1 GB bir hosting alın. Ama bu işi 1-2 yıllık düşünecekseniz, sonra ben uğraşamam derseniz direkt blogger da sayfa açın... Bu gibi işler hemen meyve vermez. Bugün internet dünyasında toplamda ortalama 600 milyon web sitesi var. Bunların arasında yer alammaya çalışmak için gerçekten nokta atışı, spesifik bir dille anlatılmış konularınız olmalı. Bunu karamsar olun diye söylemiyorum. İnternt dünyasının bir takım kuralları var sadece. Bunlara uyduğunuzda ve yerine getirdiğinizde emin olun çok zevkli birşey olduğunu göreceksiniz.