hlsbhr adlı üyeden alıntı

Şimdi burada görüyorum ki birçok arkadaşım olayın farkına henüz varamamış, bakın paylaştığım ekran görüntüsündeki bir kumaş türü ve benim tekstil, kumaş alanında yaklaşık 6 yıllık bir bloğum var. İçeriğindeki bilgileri elbette bende alıntı yaparak bir kısmını kendi bilgim dahilinde (tekstil işi yapıyorum) yazdım.

Benim de rekabet içinde olduğum bazı siteler var modelislik kursları, tekstil dershaneleri gibi onlara eyvallah fakat son birkaç aydır görüyorum ki bazı haber siteleri (sabah, milliyet hürriyet) benim içeriğimi bir şekilde almış bazı kelimeleri değiştirmiş spinlemiş ve siteye koymuş sonuç; ilk sırada üç büyük haber sitesi çıkıyor. Bu bence adil değil bu yazı bir haber değeri taşımıyor arkadaşlar, onların büyük olması vergiler ödüyor olması her yazıda ilk sayfada çıkmaları anlamına gelmiyor. Buradaki arkadaşın dediği gibi cuma namazı ile alakalı bir aramada elbette diyanet çıkmalı ya da o alanda yazıları olan bir blog çıkması haber sitelerinden daha doğru olur.

Google duy sesimizi lütfen

Çok güzel anlatmışsınız durumu. Çok masraf ediyorlar diye her yere salça olup amacının dışına çıkmaları etik değil. Google ın bu duruma kesinlikle müdahale etmesi gerekiyor. Yarışacaklarsa da google news bölümünde yarışsınlar. Ayrıca bu sitelerin zaten genel bir kitlesi var adam direk site adresi ile siteye girip haberleri okuyor. Kaliteli bir haber sitesiyseniz bunca yıllık geçmişiniz size kitle kaybettirmez hatta gün geçtikçe artar. Tek kelime ile şu olay tamamen SAÇMALIK tan başka bir şey değil.