Mevcut aylık 250 euro gibi devasa gereksiz bir rakam ödediği sunucusu aslında 128 GB RAM'e sahip ama managed olsa bile düzgün bir şekilde optimize edilmediği için veritabanını kaldıramıyor. wp_postmeta tablosunda 20 milyon satır var. SSH/root yetkisi vermedikleri için girip ayarlama yapamıyoruz site durmadan saldırı varmış gibi 502 hata kodu döndürüyor.
Bunu 32 GB RAM olan eskisinden çok daha ufak bir sunucuya alıyorum. Optimizasyon + Nginx gücü ile beraber çok daha güçsüz bir sunucunu bunu kaldırabilir, en azından testlere göre öyle görünüyor. Gözlemleyeceğiz bakalım o süreçte de veritabanını olabildiğince optimize edeceğiz.
Sunucu olunca inode limitlerini vs. pek kontrol etmiyorum açıkcası. Ama 500,000 vermeleri bile oldukça yüksek, iyi bir limit. Hosting ile devam etmek için eğer çok fazla görsel varsa onları offload olarak S3 depolama araçlarından çekseniz daha iyi olur. Ya da varsa cache için Memcached veya Varnish gibi alternatiflere yönelebilirsiniz. A2 bu tür ekstraları sunuyordu diye hatırlıyorum ama emin değilim.