SEO 101 konuları bunlar :)

Anahtar kelime: Google'da sık aranan kelimeler.
Longtail anahtar kelime: Google'da sık aranan uzun ku-yruklu anahtar kelimeler.

Örnek: leke nasıl çıkar: Anahtar kelime
Örnek2: Pantolondan nar lekesi nasıl çıkar: Longtail anahtar kelime.

SEO uyumlu makale: SEO uyumlu birkaç makale yazacak kadar uzun bir mesele. SEO: Search Engine Optimization. Yani arama motoru optimizasyonu. Daha Türkçesi, Bir makalenin, mümkün olduğunca google'ın hoşuna gidecek şekilde yazılması. Bunun için Google amca 200'e yakın (keşfedilmiş) algoritmaya sahiptir. Mümkün olduğu kadar çok kritere uygun olması gerekiyor. Buna sonra gelelim.

Hit nasıl artar: Bir makale ne kadar isabetli anahtar kelime barındırıp SEO'ya uyumlu olursa ve aynı zamanda ne kadar çok sosyal medya hesaplarından paylaşılırsa o kadar çok hit alır. Bunların hepsini dört dörtlük yapmak neredeyse mümkün değil. Ama ne kadar çok özenli olursa o kadar çok hit alır.

Algoritmalar: Şu aşağıdaki şeylere başlangıçta dikkat ederseniz hızlı bir şekilde hem kendinizi hem sitenizi geliştirebilirsiniz: Bunları iç seo ve dış seo olarak ayırmak mümkün. Karışık yazacağım:

1- Sitedeki yazılar birbiri ile bağlantılı olsun.
örnek:
Bir yazı Pantolondan leke nasıl çıkar
Bir yazı gömlekten leke nasıl çıkar
Bir yazı ceketten leke nasıl çıkar

Bu üç yazıyı: Elbiseden leke nasıl çıkar yazısına bağlayın.

Bir yazı koltuktan leke nasıl çıkar
Bir yazı halıdan leke nasıl çıkar

Bu üç yazıyı: Leke nasıl çıkar yazısına bağlayın.

Bir yazı nar lekesi nasıl çıkar
Bir yazı domates lekesi nasıl çıkar
Bir yazı yağ lekesi nasıl çıkar

Bu üç yazıyı da Leke nasıl çıkar yazısına bağlayın.

(Tamamen örnektir. Tıklanma oranlarına bakmadım, hangisinin ne kadar arandığına bakmadım. Örnek veriyorum)

2- SEO eklentisi kurun.

Benim tavsiyem Yoast. Burada peş peşe sayacağım 8-10 civarı iç seo kriterini yazıyı daha yazarken denetleyerek yönlendiriyor.

Örneğin, 2 paragraftaki yazılar çok uzun, 5 cümle çok uzun gibi okunabilirlik kriterlerine bakıyor.
İç linkleme, dış linklemeye bakıyor
eklenen fotoğraflara, meta taglarına, anahtar kelime yoğunluğuna bakıyor.

Onun dışında siteyi de SEO uyumlu hale getirmek için arka planda site haritası gi,bi birkaç işlem yapıyor. (Bu işlemleri AllinoneSEO eklentisi bence daha iyi yapıyor ama sırf yazıyı seo uyumlu hale getirmek için Yoast kullanıyorum, Allinone'ın yapıp Yoast'ın yapmadığı bazı şeyleri (tespit edebildiğim kadarıyla) başka yöntemlerle veya elle yapıyorum)

3- Site hızı: Siteniz hızlı olsun. bu yüzden mümkün olduğunca az eklenti ve hızlı tema seçimi yapın. ücretsizlerin içinde benim tavsiyem yirmiyirmi ve ColorMag.

4- yazı uzunluklarına dikkat:

ne kadar uzun yazı o kadar iyi değil. Ama uzun bir yazıda ne kadar çok faktörün olduğu önemli. Doyurucu, her çerçeveden, etraflıca düşünülmüş bir yazı kısa olamaz. Eğer kısa bir bilgi verildi (ör. Pantolondan Yağ lekesi nasıl çıkar) ve 2000 kelime yazıldıysa buradaki çoğu yazı spam olacaktır. Ama leke nasıl çıkar yazısını 2000 kelime yazarsanız çoğu bilgiye yer vermemiş olursunuz.

4- Örnek makaleleri analiz edin.

yazacağınız konuda yazılmış makaleleri okuyun. hangi anahtar kelimeleri kullanmış buna bakın. Anahtar kelime yoğunluğuna bakın. Google'da ilk 3 sıradaki mu makalelerin seo konusunda (öğrendikçe) hangi hataları yaptığını tespit edin. Nelere değinmediğini tespit edin. Bu konuları güçlendirerek yeni yazılar yazın.

Örnek:

Birinci sırada çıkan Leke nasıl çıkar makalesinde, halıdan nasıl leke çıkacağından bahsedilmemiş, siz bahsedin. Yağ lekesinden bahsetmemiş, siz bahsedin.

2000 kelime yazmış, 3000 kelime yazın.

Benden şimdilik bu kadar =)