KozmetikGezegenim adlı üyeden alıntı

mesela https://www.kozmetikgezegenim.com/2020/12/beaulis-zip-it-276-303-305.html şu yazım beaulis zip it sıralamasında baştan 22.sırada girdi 16ya çıktı 2-3 günde ardından yok oldu sıralamadan buna benzer olarak https://www.kozmetikgezegenim.com/2020/12/botanica-comfort-keratin-yag-argan-yag.html yazım hiç çıkmadı ismindeki sıralamalara garip olan bu yazı çıkmıyor ama bu yazının anahtar kelimelerinde sitemi aradığımda diğer sayfalarım çıkıyor 33.sıralarda.Halbüki ilk attığım linkin diğer tipleri yani mesela beaulis markasının diğer ürünlerinde hep ilk sayfada yazılarım onlardan yönlendirme de yaptım bu yazı yok.Açıkçası alıntılamayı nasıl yapacağımı bilmiyorum o yüzden etiketleme yapıyorum :) enerjiveguc


Öncelikle gördüklerimden adım adım gitmek istiyorum.
Örnek verdiğiniz link ile konu başlığı uyumsuz. Ayrıca seo açısından yazının tam adı (title) yazıda hiç bir noktada "tam" olarak geçmiyor. Bu size handikap sağlar. Birebir örtüşmeler indeks kavramında önemlidir. Konu isimleri ile linkleri aynı olması büyük avantaj sağlar. Sadece arama sonuçlarında kısa kalacak kadar "Uzun" olmasın.
Bu link için kullandığınız terimler ingilizce, bunu türkçe ile bütünleştirin. Örn: beaulis-zip-it-276-etkileri-nelerdir gibi. Bu tip bir link kullandığınızda arama sonucunda ne olur;
Beaulis Zip It 276 Etkileri Nelerdir | Kozmetik Gezegeni gibi bir sonuç elde edersiniz.
Diğer tarafta hem ingilizce title olarak bir handikapınız olur hemde anlatmak istediğinizi anlatamadığınız sadece rakamlardan oluşan bir title nız olur.

Öncelikle şu soruya cevap vermelisiniz "kime-nereye hitap ediyorsunuz" Eğer size lazım olan yerel/türk ziyaretçi ise demek ki türkçe başlık-içerik kullanmak gereklidir.

Doğru link-title-etiket ile olması gereken yerde olacağına emin olabilirsiniz. Hele ki benzersiz bir çalışma ise.

Beaulis için "onlardan yönlendirme yaptım" işlevseli bir anlamda etiketlemedir. Etiketlere önem verin ve yazılar içinde mutlaka ortalama 4-5 etiket kullanın. Amaaa "nasıl olsa etiket olarak kullandım" kulağınızın üzerine yatmayın. Diğer tarafta bu etiketlerin açıklamalarını ortalama 150 kelimelik bir açıklama ile tamamlayın. (Keşke wordpress kullansanız, işiniz daha kolay olurdu) Mutlaka seo açısından çalışmaları dikkatle yapmalısınız. Kurallara uygun olmazsa yine sorun yaşayabilirsiniz.

Kısaca Öneriler
Kategorilere ve etiketlere mutlaka açıklama ekleyin
Yazı başlığını kısa öz tutun
odak anahtar kelime ile aynı olmasına dikkat edin
snippet açıklamasında başlığın "tam adının" geçmesine dikkat edin.