lostyazilim

ÖSYM'de yerleştirme skandalı

28 Mesajlar 6.592 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)

Habertürk'ün bugün "ÖSYS yerleştirmede skandal" diye verdiği haber, ÖSYM tarafından yalanlandı.(tıkla)

-----------------------

MF3 Türkiye 652'inci sıra ile Türkiye'nin en iyi tıp fakültelerine girmesi gereken öğrenci yerleştirilemedi

ÖSYS yerleştirmede skandal yaşandı. Adana'dan MF3 puanıyla Türkiye 652'incisi olan Edip Şişman, bu sıralama ile Türkiye'nin en iyi tıp fakültelerine girmesi gerekirken yazdığı 4 tıp fakültesi tercihine de yerleştirilemedi. En son tercihi olan ve 5 bininci öğrencilerin girebildiği Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne dahi yerleştirilemeyen Şişman, "Sonuca baktığımda ‘yerleşemediniz' yazısını görünce nutkum tutuldu. Dondum kaldım, bir yanlışlık olmalı. Bu yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum" dedi.

Abbas Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi'ni geçen yıl bitiren 19 yaşındaki Edip Şişman, girdiği sınavda çok az bir puanla tıp fakültesini kaçırınca bu yıl daha fazla çalışıp MF3'ten aldığı 532,63577 puanla Türkiye 652'incisi oldu.

TÜRKİYE 652'İNCİSİ AÇIKTA KALDI

Şişman, bu sıralama ile en büyük özlemi olan tıp fakültesine kazanmayı garantilemenin sevinciyle ilk tercih olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni (İngilizce) yazdı. İkinci tercih olarak Marmara Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (İngilizce), üçüncü tercihine Hacettepe Üniversitesi Tıp, dördüncü tercihine ise Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni yazdı.

SONUCU GÖRÜNCE NUTKU TUTULDU

Dün akşam saatlerinde ÖSYM'nin üniversite yerleştirme sonuçlarını açıkladığını öğrenen Şişman, bir internet kafeye gidip yerleştirme sonuçlarına baktığında şoka uğradı. TC kimlik numarasını ve şifresini giren Şişman, ‘Sonuç: Bir yükseköğretim programına yerleşemediniz' yazısını görünce dondu, kaldı. ‘Nasıl olur? Acaba bir yanlışlık mı var?' diyerek tekrar tekrar sisteme girdi. Ancak, her defasında da yerleşemediğini görünce başından soğuk su dökülmüşe döndü. Bu sırada kendisini kutlamak için arayan dershane öğretmenleri de sonuç karşısında şok oldu.

‘BU BİR SKANDAL'

MF3 puanıyla Türkiye 652'inci sırasıyla Türkiye'nin en iyi tıp fakültelerine girmesine kesin gözüyle bakılırken, yerleştirme sonucuyla açıkta kalan Şişman, sınava hazırlandığı Doruk Dershanesi'nin kurucu müdürü Ziya Dal ile birlikte bu skandalı duyurdu.

‘TÜRKİYE BENİMLE DALGA GEÇECEK'

En büyük ideali olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne yerleşmek isterken sonuçla hüsrana uğradığını belirten Şişman, "Ben kesinlikle Cerrahpaşa'yı kazandığımı sanıyordum. Sonuca baktığımda ‘yerleşemediniz' yazısı bana şok etkisi yarattı. ‘Yanlışlıktır' diye defalarca girdim, yine aynı ‘yerleşemediniz' yazısı. Dondum, nutkum tutuldu. Herkes hayret içinde kaldı. Ben ÖSYM'nin bir yanlışlık yaptığını sanıyorum. Bu bir skandal. Artık, arkadaşlarım ve Türkiye benimle ‘652'inci boşta kaldı' diye dalga geçecek. Bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istiyorum" dedi.

İTİRAZ EDECEK

Şişman, ÖSYM'ye başvurup sonucun düzeltilmesi için itiraz edeceğini söyledi.

‘YANLIŞLIĞIN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUZ'

Dershanenin kurucu Müdürü Ziya Dal da, öğrencilerinin aldığı puan ve sıralama ile kesinlikle ilk tercihi olan Cerrahpaşa Tıp'a yerleştirilmesi gerekirken açıkta kalmasını skandal olarak yorumladı. ‘Edip Şişman Türkiye 652. si Cerrahpaşa Tıp Fakültesi' pankartı bile hazırlattıklarını belirten Dal, "Bu sıralama ile öğrencimiz Türkiye'deki en iyi tıp fakültelerine girmesi gerekir. Son tercihi 5 bininci sıradaki öğrencilerin girdiği Çukurova Tıp Fakültesi'ne bile yerleşememesi düşündürücü. Acaba, kaç öğrenci Edip gibi mağdur edilmiştir? Çok düşündürücü bir yanlışlık olduğunu sanıyorum. Bir an önce yanlışlığın düzeltilmesi gerekir. Komedi" dedi.

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber/769163-osymde-yerlestirme-skandali

wmaraci
reklam

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)
Sonuçlar dün akşam açıklandı. Merakla bekliyordum acaba ilk skandal haberi ne zaman gelecek diye. Neyse ki yine fazla uzun sürmedi... :)
Gerilim siyahh JpnTr26

kişi bu mesajı beğendi.

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)
Her yıl olunca insan alışıyor tabi. :)

Skandal haberinin anca gelmesinin sebebi bence dün akşam ÖSYM sitesine erişilemiyor olmasıydı. Yoksa daha erken gelecekti. :D
Atakan Ghost

kişi bu mesajı beğendi.

eportaltr eportaltr Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 232
  • Beğeniler 20 / 40
  • Ticaret 1, (%100)
olay aydınlandı bu olayda ösym haklıymış.

wmaraci
wmaraci

BKD BKD WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 548
  • Beğeniler 30 / 130
  • Ticaret 11, (%100)

Kakarotto adlı üyeden alıntı

Her yıl olunca insan alışıyor tabi. :)

Skandal haberinin anca gelmesinin sebebi bence dün akşam ÖSYM sitesine erişilemiyor olmasıydı. Yoksa daha erken gelecekti. :D

Kakarotto adamımsın bu tür yorumların da olmasa çekilmez forum :D
3579

kişi bu mesajı beğendi.

FriedeKind FriedeKind Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1431
  • Beğeniler 101 / 123
  • Ticaret 0, (%0)
aslında bu sınav en büyük haksızlık bence üniversiteye sınavla değil okuldaki diploma notuyla alacaklar boşunamı okuldaki derslere çalıştık biz benim lisedeki diploma notum 84 küsürdü okul üçüncüsüydüm ama ösymde yeterli puan alamadım zaten okulda gördüklerimizin zerresini össde göremedik bence artık bu sınavın kalkması lazım

denizci88 denizci88 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Mühendis
  • Mesajlar 147
  • Beğeniler 62 / 23
  • Ticaret 0, (%0)

FriedeKind adlı üyeden alıntı

aslında bu sınav en büyük haksızlık bence üniversiteye sınavla değil okuldaki diploma notuyla alacaklar boşunamı okuldaki derslere çalıştık biz benim lisedeki diploma notum 84 küsürdü okul üçüncüsüydüm ama ösymde yeterli puan alamadım zaten okulda gördüklerimizin zerresini össde göremedik bence artık bu sınavın kalkması lazım

Aynı fikirde değilim. Atatürk Fen Lisesi'nin son sıradaki öğrencisi ile bir düz lisenin birinci öğrencisi arasında dağlar kadar fark var.
Karyotip

kişi bu mesajı beğendi.

FriedeKind FriedeKind Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1431
  • Beğeniler 101 / 123
  • Ticaret 0, (%0)

denizci88 adlı üyeden alıntı

Aynı fikirde değilim. Atatürk Fen Lisesi'nin son sıradaki öğrencisi ile bir düz lisenin birinci öğrencisi arasında dağlar kadar fark var.

kardeşim okuldaki bölümüne göre gidecek ben gidipte meslek lisesi okuyupta diploma notum yüksek diye tıpı yazacak halim yok alanım neyse onu seçtirecek

Pasa Pasa Gelecek Bizim Yönetici
  • Üyelik 30.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum 🖤 Hatay
  • Ad Soyad S** P**
  • Mesajlar 14648
  • Beğeniler 3060 / 3060
  • Ticaret 356, (%100)
Sahte sonuç belgesini manşet yaptılar
Habertürk'ün bugün "ÖSYS yerleştirmede skandal" diye verdiği haber, ÖSYM tarafından yalanlandı.

73 DOĞRU 97 YANLIŞLA CERAHPAŞA TIP'A GİRECEKMİŞ

Adana'dan MF3 puanıyla Türkiye 652.si olduğunu iddia eden Edip Şişman'ın yaptığı dört tercihin hiçbirine yerleştirilemediği haberinin aslında yalan olduğu ortaya çıktı.

Bilgisayarda sonuçlarla oynadığı ortaya çıkan Edip Şişman'ın ÖSYM'nin açıkladığı belgeye göre, aslında 73 doğru, 97 yanlışı var.

İşte ÖSYM'nin gönderdiği asıl sonuç belgesi:

http://www.ensonhaber.com/haberturk-cuvalladi-2012-08-18.html
3579

kişi bu mesajı beğendi.

Deneyim demeyin, deneyin!

hasbaly hasbaly Öğrenmek için uğraşıyor.. Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 410
  • Beğeniler 113 / 80
  • Ticaret 3, (%100)
Tamam yerleşememiştir ama insanda o kadar kendinden emin hareket etmemesi gerekirdi. Yazsaydı 30 tercih hakkını da niye sadece 5 tane tercih yapmış. Birde istediği üniversitelerin ÖSYM'nin sitesinde son şekliyle sıraları gözüküyor. Bakmış mı acaba? Sonra bu sene üniversiteye giriş sıralamaları çok değişti. Benim kazandığım üniversitenin en yüksek aldığı sıra geçen sene 75 binlerdeyken bu sene 9 binlere gelmiş. İyi düşünmek ve her şeyi hesaba katmak gerek. Ben ÖSYM taraftarı değilim. Ve bende herşeyi göz önünde bulundurarak tercihimi yaptım vesselam.

Ek olarak: zaten sahtekar olduğu açıklandı. :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al