Geçmiş olsun öncelikle, Savcı ifadenizi aldıktan sonra dava açıp açmayacağına karar verecek kişi değildir. ifadenizi ve delilleri değerlendirir sonra gerek duyarsa iddianameye dönüştürür. bunu ilgili bir mahkemeye sunar. hakim de iddianameyi kabul etmeye bilir, edebilir de.
Bunun için bir süre vermek zor yoğunluğa ve savcıya göre değişir. kimi savcı 2 günde iddianameyi hazırlar kimisi 2 yılda hazırlamaz.
2- Kaybettiğiniz parayı almanız muhatap bulabilmenizle ilgili bir durum. Dava sonunda haklı bulunur ve karşınızda para alabilecek bir sorumlu olursa ve bu sorumlu kişi de alınabilecek bir para varsa, tabii ki alabilirsiniz.
3- Zararlarınız için ayrıca bir tazminat davası açabilirsiniz. Ama tazminat davası açmadan önce zararlarınızın ne kadar olduğunu belirlemeniz gerekiyor. bunun içinde bir tespit davası açılmalı.
Ayrıntılara buradan bakabilirsin : https://www.garantikazatazminat.com/tazminat-hesaplama/
4- maddi ve tazminat kazan ihtimaliniz ceza davanıza bağlı ceza davanızda haklı bulunursanız. bu iki davayı da kazanırsınız.
5- benim size tavsiyem bu aşamaları bireysel yürütmeniz çok zor. Bir avukat ile anlaşıp yola devam etmeniz. Karşı taraf sizinle iletişim kurmaz adamlar zaten ************** ama diyelim ki kurdular. Avukatınıza yönlendirin.