lostyazilim
tr.link

Apple'dan Büyük Hata !

13 Mesajlar 3.074 Okunma
acebozum
tr.link

Kenar Kenar Web & Mobil Arayüz Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek UI/UX Designer
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 718
  • Beğeniler 203 / 160
  • Ticaret 12, (%92)

IOS’ta bulunan açıktan dolayı IPhone kullanıcıları büyük tehlike altında. İşte Apple’nin hatası !

Kendisini iyi niyetli hacker olarak tanımlayan pod2g lakaplı kişi, IOS sistemlerinde keşfettiği büyük ve tehlikeli açık, IOS6 ile piyasaya oturaklı bir giriş yapmak isteyen Apple’ın hayallerini suya düşüreceğe benziyor.

Hackerin bulduğu açık tüm IOS sürümlerini kapsıyor. Buna IOS6 beta sürümü de dahil. Bulunan bu açık ile kötü amaçlı kişiler cep telefonu kullanıcılarına attıkları, SMS mesajlarını farklı yerlerden gelmiş gibi gösterebiliyorlar. Örneğin böyle bir mesajı alan kişi, mesajın bankasından geldiğini sanıyor.

Açık sadece SMS mesajları için geçerli. Dünyada bu açığı fark edip kötü amaçları için kullanan sayısının çok olmadığını ümit ediyoruz.

Kaynak: IPhone'da Büyük Açık

googleasistan

digidukkan digidukkan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1194
  • Beğeniler 1 / 269
  • Ticaret 5, (%100)
doğru olduğunu zannetmiyorum. iOS tamamen kapalı bir yazılım. android gibi değil. düşünün yani appstore daki hiç bir blacklist app'i çalışmaz çünkü ne olursa olsun hiç bir app telefonu yönetme hakkına sahip değil. Sonuçta telefona bir yerden girmesi lazım hacker'ın virüs benzeri birşeyle ama zaten oraya kadar bile gelemiyor.
Atakan

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek UI/UX Designer
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 718
  • Beğeniler 203 / 160
  • Ticaret 12, (%92)

mozkaradas adlı üyeden alıntı

doğru olduğunu zannetmiyorum. iOS tamamen kapalı bir yazılım. android gibi değil. düşünün yani appstore daki hiç bir blacklist app'i çalışmaz çünkü ne olursa olsun hiç bir app telefonu yönetme hakkına sahip değil. Sonuçta telefona bir yerden girmesi lazım hacker'ın virüs benzeri birşeyle ama zaten oraya kadar bile gelemiyor.

Sorun da o ya. Bu hata herhangi bir aplikasyon ile yapılmıyor. hata ios kaynaklı.

• Üyelik 26.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1194
  • Beğeniler 1 / 269
  • Ticaret 5, (%100)

EmirKenar adlı üyeden alıntı

Sorun da o ya. Bu hata herhangi bir aplikasyon ile yapılmıyor. hata ios kaynaklı.

telefona giriş nasıl sağlanıyor peki? ne yolu ile?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek UI/UX Designer
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 718
  • Beğeniler 203 / 160
  • Ticaret 12, (%92)

telefona giriş nasıl sağlanıyor peki? ne yolu ile?

Iphone'dan bir numaraya başka bir numaradan mesaj gelmiş gibi göstertebiliyormuşuz. Durum bundan ibaret.

SelimAtalay SelimAtalay iOS Medya Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek İnternet Hizmetleri
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 308
  • Beğeniler 35 / 76
  • Ticaret 12, (%100)

Iphone'dan bir numaraya başka bir numaradan mesaj gelmiş gibi göstertebiliyormuşuz. Durum bundan ibaret.

Hocam ben şahsen Apple firması yazılı bir açıklama yapıp bu hatayı bildirmediği sürece inanmam. iOS tamamiyle bir kapalı yazılım olarak biliyorum. Böyle açıkları atlayacaklarını sanmıyorum bile

JpnTr26 JpnTr26 EskişehirSpor! Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 653
  • Beğeniler 319 / 175
  • Ticaret 3, (%100)

JailBreak yapıldığında sisteme tam erişim sağlanıyor. Ve istediğiniz gibi değişiklik yapabiliyorsunuz telefonda.Bu açık JailBreak haricini kapsar mı bilmem.

Jailbreak iPod , iphone vs vs 'un bir takım açıklarından yararlanarak yapılan hack işlemine verilen genel addır.Neye yaradığı konusuna gelince,jailbreak iPod'a ve iphone'a normalde yükleyemediğimiz 3.parti yazılım ve uygulamaların yüklenebilmesini sağlıyor.Böylece yasal olmayan fakat işimize bir çok yerde yarayabilecek yüzlerce uygulamayı yükleme fırsatımız oluyor.

Bir siteden okuduğum yazıyı site aktarmak isterim,
"Evet arkadaşlar, aylardır merakla beklenen ios 5.0.1 untethered jailbreak yöntemi sonunda duyuruldu. Şimdi sizlere pod2g ve dev-team katkıları ile duyurulan bu jailbreak yöntemini aktaracağım."
mümkün mertebe JailBreak ile uğraşmayın derim ben

• Üyelik 26.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1194
  • Beğeniler 1 / 269
  • Ticaret 5, (%100)

işte bu nasıl oluyor? söylediğin iphone'dan daha çok operatör'ü hacklemişler hissi uyandırıyor. sonuçta iphone'a girmek lazım bunu yapmak için, o nasıl oluyor? bir makale yazmışsın iyi güzelde, biraz aydınlatsan.

Ek Olarak:

JpnTr26 adlı üyeden alıntı

JailBreak yapıldığında sisteme tam erişim sağlanıyor. Ve istediğiniz gibi değişiklik yapabiliyorsunuz telefonda.Bu açık JailBreak haricini kapsar mı bilmem.

Jailbreak iPod , iphone vs vs 'un bir takım açıklarından yararlanarak yapılan hack işlemine verilen genel addır.Neye yaradığı konusuna gelince,jailbreak iPod'a ve iphone'a normalde yükleyemediğimiz 3.parti yazılım ve uygulamaların yüklenebilmesini sağlıyor.Böylece yasal olmayan fakat işimize bir çok yerde yarayabilecek yüzlerce uygulamayı yükleme fırsatımız oluyor.

Bir siteden okuduğum yazıyı site aktarmak isterim,
"Evet arkadaşlar, aylardır merakla beklenen ios 5.0.1 untethered jailbreak yöntemi sonunda duyuruldu. Şimdi sizlere pod2g ve dev-team katkıları ile duyurulan bu jailbreak yöntemini aktaracağım."
mümkün mertebe JailBreak ile uğraşmayın derim ben

JailBreak yapılan cihazlar garanti dışı kalır ve ne olduğu apple'ı hiç alakadar etmez. hacklenmiş virüs bulaşmış, apple'ın umrunda olmaz. JailBreak yapılan bir cihazın başına gelenler haber niteliği taşımaz buna bağlı olarak.

caglark caglark caglarkeskin.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 01.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 1125
  • Beğeniler 59 / 243
  • Ticaret 48, (%100)

işte bu nasıl oluyor? söylediğin iphone'dan daha çok operatör'ü hacklemişler hissi uyandırıyor. sonuçta iphone'a girmek lazım bunu yapmak için, o nasıl oluyor? bir makale yazmışsın iyi güzelde, biraz aydınlatsan.

Ek Olarak:

JailBreak yapılan cihazlar garanti dışı kalır ve ne olduğu apple'e hiç alakadar etmez. hacklenmiş virüs bulaşmış, apple'ın umrunda olmaz. JailBreak yapılan bir telefonun başına gelenler haber niteliği taşımaz buna bağlı olarak.

Bunun nasıl yapıldığını açıklamak profesyonelliğe girmiyor mu beyefendi :) Sonuçta Emir arkadaşımız hacklemedi ki nereden bilsin. Site hacklendi haberlerinde şu program kullanılarak hack yapıldı tarzı sitenin nasıl hacklendiğini okudunuz mu hiç?

Bununla birlikte İOS sistemine çok güvenen arkadaşlarımıza sesleniyorum. Bende bizzat bir programa şahit oldum. Program attığınız sms mesajlarını sistem bilgisi olarak çıkartıyor. Yani mesela görüşme sonrasında ne kadar bakiye kaldığını gösteren mesaj şeklinde telefonda bir sms gibi değilde pop-up şeklinde çıkıyor. Program bu işi yapmaya yarıyor. Yani çokta güvenilir değil İOS.

• Üyelik 26.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1194
  • Beğeniler 1 / 269
  • Ticaret 5, (%100)

Çağlar KESKİN adlı üyeden alıntı

Bunun nasıl yapıldığını açıklamak profesyonelliğe girmiyor mu beyefendi :) Sonuçta Emir arkadaşımız hacklemedi ki nereden bilsin. Site hacklendi haberlerinde şu program kullanılarak hack yapıldı tarzı sitenin nasıl hacklendiğini okudunuz mu hiç?

Bununla birlikte İOS sistemine çok güvenen arkadaşlarımıza sesleniyorum. Bende bizzat bir programa şahit oldum. Program attığınız sms mesajlarını sistem bilgisi olarak çıkartıyor. Yani mesela görüşme sonrasında ne kadar bakiye kaldığını gösteren mesaj şeklinde telefonda bir sms gibi değilde pop-up şeklinde çıkıyor. Program bu işi yapmaya yarıyor. Yani çokta güvenilir değil İOS.

bizim söylemek istediğimiz şu. apple cihazlarda hata varmış, bizde olamayacağını söylüyoruz, emir arkadaşımızdan da buna bir cevap bekliyoruz. aynı cevabı tekrarlamak cevap değildir. neyse tartışma yaratmaya gerek yok, benim şahsi görüşüm böyle birşey olamaz.

sms göndermek programından kasıt? iphone'un kendi sms sisteminde böyle bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama WhatsApp'ı ele alırsak; sonuçta whatsapp telefondan bağımsız olarak mesajları karşı tarafa iletiyor. internet üzerinden yaptığı için whatsapp'ı hacklemekte buna sebep olabilir. söylediğinizi yanlış anlamış olabilirim, düzeltirseniz daha iyi cevaplar verebilirim.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al