Öncelikle sorun logonuzun resim olması değil. Sorun resmin h1 başlığı içerisine alınması. Google açısından ana sayfanızdaki h1 başlığınız boş olarak gözüküyor diyebilirim. Benim web sitemin ana sayfasında hiç h1 yok uğraşmak istemedim ana sayfamın indexlenmesinin onemi fazla olmadığı için. Ana sayfanızda bulunan 3 h1 başlığı sadece ana sayfanızı etkileyecektir ki üçünün de sadece resim içermesi içinin boş gözükmesi demek. İçinde resim olan 3 h1 kullanmanız ile h1 kullanmamanız arasında pek bir fark yok. İçerik sayfalarınızı incelediğimde h1 a etiketine dönüşüyor ve hiçbir sorun kalmıyor.
Anladığım kadarıyla WordPress kullanıyorsunuz. Eğer düzeltmek isterseniz tema düzenleyicisinden header.php içine girin ve ctrl + f yaptıktan sonra
içerisinde kodlar olacaktır. İçerisine dokunmamanız gerekir.
çıkacaktır. Bu kısımdan sadece
ve
yazan yerleri silmeniz gerekli. 3 h1 gözüktüğü için ikisini silmeniz yeterli.Mobil konusunda ise eğer mobilde kullanılan logo h1 i masaüstünde de gözüküyorsa masaüstünü silseniz de mobilin h1 i kalacaktır diye düşünüyorum.
Sonuç olarak bu kod düzenlemelerini yapabilirsiniz ya da bırakabilirsiniz. Bir türlü h1 sadece resim olacak ve Google boş olarak görecektir, diğer türlü ise ana sayfanızda h1 olmayacaktır. Sonuç sadece ana sayfanızı etkileyeceğinden bence hiç uğraşmayın. WordPress kullanıldığında ana sayfa h1 etiketlerinde ben de sürekli sorun yaşıyordum.