Merhaba,

Teknik bilgiler konusunda pek bilgim olmadığı için forumlardan ve bu tür konularda içerik yayınlayan sitelerden faydalanıyorum. Sayenizde işe yarar bilgiler öğrenmekteyim. İyi ki varsınız.

Örneğin DA-PA mevzusunu çok duyardım ama "Bir ara bakarım ne olduğuna" diyerek araştırma ve incelemeyi hep ertelerdim. Geçenlerde birisi forumda, "Yeni açtığım site için DA-PA değeri yüksek sitelerden destek bekliyorum" gibi bir konu açmıştı. Bunun üzerine hemen Google'da arayıp DA-PA sorgulama sitesine girdim. Bloğum yeni olduğu için DA-PA puanlarım şu an "En Kötü" değil. :) (Puanların seviye değerine göre konuştum)

9-10 yıldır kullandığım, şu an kullanmadığım eski bloğumun ise DA puanı 39 (Kabul Edilebilir), PA puanı 41 (Ortalama) seviyesinde.

Birkaç sorum var:

1) Eski bloğumun değerleri sizce nasıl? Eğer iyi yöndeyse nasıl değerlendirebilirim? Özel alan adı değil. Şu an domain otoritem ana domainden yüksek, sayfa otorite değeri ana domaine yaklaşmış durumda.

2) İçerikleri silip, yeniden içerik üretsem puanlarım, değerlerim sıfırlanır mı?

3) Bu soruyu da genel olarak sorayım: DA-PA'nın önemi tam olarak nedir? Domain otoritesi mi, sayfa otoritesi mi daha öndedir? Neye göre yükseliş gösterir? Puanlar düşer mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.