Merhaba,

Maalesef Trendyol, HB gibi çoklu satıcı özelliği olan bir pazar yeri oluşturmak için Opencart, woocommerce gibi tek satıcılı B2C alt yapılarına çoklu satıcı (Multi Seller/Multi Vendor) özelliğinin bir modül ile eklenmesi pek başarılı olamıyor.

Sebeplerinden başlıcaları

1) Multi Vendor modülleri alt yapının hemen hemen %40'ını çoklu satıcıya uygun hale getiriyor. Kalan kısımlar için geliştiriciden destek almak zorunda kalıyorsunuz ama asla ihtiyacınızı giderecek desteği alamıyorsunuz, bir kaç iş için paranızı alıyorlar %40, %50'ye çıkıyor sonra destek kesiliyor çünkü kalan %50 için aylarca modül geliştirmek gerekiyor kimse o kadar bekleyemiyor veya ücretini ödeyemiyor, proje yarım kalıyor.

2) Tema uyumsuzluğu. Hiç bir opencart teması multi vendor uyumlu değil. Çünkü opencart bir pazar yeri alt yapısı değil. Anasayfa harika olabiliyor ama satıcı sayfaları tema özelliklerinden yararlanamıyor, satıcıya göre özelleştirilemiyor. Çoklu satıcı söz konusu olunca özelleştirme asla bitmez ama siz başlayamıyorsunuz bile.

3) Diyelim başka bir geliştiriciden bir modül almak istediniz, alacağınız cevap "bizim modülümüz Multi Vendor modülünü desteklemez" veya "bizim modülümüz sadece bizim Multi Vendor modülümüz ile çalışır".

Amacım sizi vaz geçirmek değil, ne ile karşılaşacağınızı bilin diye yazıyorum. Şimdi tüm bunları bilerek Opencart ile bir deneme yapmak isterseniz, Purpletree Multivendor Marketplace for OpenCart modülünü ve Journal 3 temasını tavsiye ederim.

İyi şanslar,