Selamlar,
Sitemi dün itibari ile Cloudflare bağlamak istemiştim. Hem güvenlik hemde hız olarak büyük fayda sağlıyor bildiğiniz üzere. Ancak saçma bir sorun ile karşılaştım. Eğer ki subdomain linklerinizde www varsa bunu 2.cil subdomain algılıyor ve ssl çalışmıyor. Yani subdomainin subdomaini sanıyor saçma bir şekilde. Örnek verecek olursam ;
blog adında bir subdomainimiz var diyelim. www.blog.siteadı.com şeklinde ise linkimiz bunu 2.cil(subdomain subu) olarak algılıyor ve ssl yüzünden hata veriyor. Verdiği hata ise şu şekilde ;

www.blog.umiteski.com.tr bağlantısı sırasında bir hata oluştu. Karşı tarafla güvenli iletişim kurulamadı: Ortak bir şifreleme çözüm yolu yok.

Hata kodu: SSL_ERROR_NO_CYPHER_OVERLAP

Görüntülemeye çalıştığınız sayfa, alınan verilerin yetkinliği doğrulanamadığı için gösterilemiyor.
Sitenin sahibiyle iletişime geçerek bu sorunu bildirmeyi deneyebilirsiniz.


Bazende farklı bi ssl hatası veriyor şu şekilde ;



Bir türlü çözüm yolu bulamadım. Hem host hemde Cloudflare in ssl kullandığımdam dolayı olabilir denildi sırayla 2 sindede kapatmayı denedim çözülmedi.

Sonrasında farklı bir kaynakda www nün sıkıntı çıkardığını öğrendim yukarıda da yazdığım gibi. Haliyle kafamda oluşan bir kaç sorum var.

1. Bu tarz bir sorunla karşılaşan ve çözümleyebilen varmı bu sorunu?
2. www olan subdomain ile gerçekten Cloudflare kullanma şansım yokmu?
3. www koymanın anasayfada veya subdomainler için fayda ve zararı varmı? Zira kaldırmayı düşünüyorum subdomainlerden en azından.
4. Sitem www üzerine kurulu bir çok link ve resim olarak. Ayrıca .htaccess den www ye yönlendirme var. Bu yönlendirmeyi tam tersi www süz hale çeksem sitede herhangi bir sorun oluşurmu. Linklerin tamamını www süz hale çekmem hem sitede hemde google search de soruna neden olurmu?

Son soru biraz saçma ancak www olayı gerçekten başıma bela olacağını hiç düşünmemiştim sormak istedim özellikle ^^

PS: Şimdilik Cloudflare i kaldırdım düzelttim siteyi. Çözüme göre tekrar kurmayı düşünüyorm ancak kararsızım dediğim gibi. Yardımcı olursanız sevinirim.

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
İyi Çalışmalar Dilerim.