kaliteliforum adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar hepinize yorumlarınızdan dolayı teşekkürler...Sonuç olarak forumu kapatmayı düşünüyorum. Eminim herkes para kazanmak ister. Bende istiyorum. Web Tasarımda problem yok ama bi türlü bu webden nasıl para kazanabileceğim hakkında bi çıkar yol bulabilmiş değilim Bari sizlere danışayım bir kaç projem var hangisinin üzerine gidiyim? Bi yorumlayın lütfen değerli arkadaşlar.1-Otel Tanıtımları Yer Alacak bir site yapmayı düşünüyorum
Fotoğraflar dahil olmak üzere %100 özgün içerik doldurabilirim
2-Türkiyedeki otelleri ve tatil mekanlarını tanıtan ingilizce bir site.
3-Canlı Destek Sitesi
Bilgisayarında bir sorunla karşılaşan birisi (atıyorum) teknikdestek.com a girip Bilgisayar canlı destek kategorisinden girip canlı destek talep edebilecek. Sitedeki O Kategorinin admini yani uzmanı anında ziyaretçinin talebine cevap verecek. Webtasarım, Bilgisayar Genel , Grafik Tasarım , Cep Telefonları gibi bir kaç kategoriden ziyaretçiler canlı destek alabilecek....
Bu projelerden hangisini önerirsiniz? görüşleriniz nelerdir? Farklı önerileriniz varmı?
Size tavsiyem 3. projedir.Sonuçta 1 ve 2.projeler zaten uçmuş seo açısından.Yani tatil ve otel kelimelerinde çok süper seo yapmanız/yaptırmanız gerekiyor ki ancak iyi yerlere gelesiniz.O da 500-600 lira ancak kazanabilesiniz.Bu işler sadece içerikle olmuyor.Üstelik siz forum kuracaksınız ve tahminim ücretsiz forum olacak.500 Lira veripte daha projeye karar vermeden vBulletin alacağınızı sanmıyorum,almayın da zaten.Forum sisteminde 1 ve 2.kategorilerde başarılı olma şansınız %40-50 en fazla.O da sağlam seo ile.Açık açık konuşayım şimdi bu sözüme kızacaklar ancak mybb olsun smf olsun kesinlikle seo açısından WP ile yarışamazlar.Ayrıca vB yi hayatta yakalayamazlar.Bunu gerçek konuşun.Bir çok büyük forum vB kullanıyor.En basitinden Wmaraci.com bile bunu kullanıyor.Hem daha güvenli hem daha kaliteli.Bu şekilde forum sistemlerinde başarılı olmanız çok zor.En iyisi 3.kategoriniz olacaktır.Otel tanıtımları TR veye EN demişsiniz.TR için %100 özgün yazı yazmanız gerekiyor ki bununla boşuna forum sistemleri için uğraşmayın bıkarsınız.EN için ise çok iyi derecede çeviri yapmanız/yaptırmanız gerekiyor.Sonuçta bu çevirileri Translate ile filan olmaz,okunmaz yazılarınız.İnsanlar bakarlar çeviri güzel değilse çeker giderler.Ayrıca bu tip işlerde ilk para kazanmak için çalışacaksaız 1-0 yenik başlarsınız.İlk olarak ziyaretçi önemli.Sözlerinizden belli zaten ilk olarak;
"webden nasıl para kazanabileceğim" Bu sözleriniz hatalı.Başlangıçta olsun ortalamada olsun bu şekilde düşünmeyin.Belirli bir hite ve kesime,sıralamaya ulaşın sonrası gelecektir zaten ister istemez.Ancak bu projelerde makale sıkıntısı çekebilirsiniz o yüzden bıktırır.
Destek sitesi konusunda ise forum sistemlerinde daha iyi olur.Sonuçta tek bir kişinin fikrine bakılacağına birden fazla kişi ve uzman görüşlerini paylaşabilir.Bu sayede soruna bir çok çözüm üretilebilir.Hem daha heyecanlı hem daha keyifli olur...
Bunlar acı gerçekler ancak doğru olanlar.Yine de siz bilirsiniz.
Kolay Gelsin...
SEO DANIŞMANLIĞI