Hocam ben ibana para gönderdiğimde ve o parayı çekip harcadıysa o kişi suçludur. Zaten buna dair mahkeme kararı var. Bir kişinin hesabına yanlışlıkla para transferi olmuş. Ve bu kişi paranın nereden geldiğini öğrenmek veya bankaya iade etmek yerine parayı çekip bir güzel yemiş. Parayı gönderen kişi hak talep etmiş ama kişi oralı olmamış ve mahkemeye vermiş. Mahkeme ise iban sahibinin içinden geçti. :)
İban sahibini internette araştırdığımda tek olmadığımı benim gibi insanları aynı isim ve iban no ile dolandırmaya kalktığını gördüm.
Ayrıca dilekçemi hazırlarken kullanıcı adı ve iban bilgileri ve yazışmalarıda delil olarak sundum.
Ve burada siz para transferi konusunda aracı olduğunuzu söylüyorsunuz.
Siz hiç düşünmediniz mi? Neden aracıya ihtiyaç duyar insan? Hemen hemen çocukların bile banka hesapları varken neden aracı şart olsun?
Hem belki kara para aklayanlara istemeden yardımcı olabilirsiniz? Teröristler arası para transferi yapılıyor olsa ne olacaktı?
Kolay yoldan para kazanmak için yapmış olduğunuz girişimden başınızın ağrıması çok normal. Ve bence bu davranışınız cezaya tabi olmalıki, bir daha birileri buna benzer girişimde bulunmaya kalkarsa ders olarak gösterilir.
Adalet tecelli edecektir. Mahkemelere güvenim tam.
İban sahibini internette araştırdığımda tek olmadığımı benim gibi insanları aynı isim ve iban no ile dolandırmaya kalktığını gördüm.
Ayrıca dilekçemi hazırlarken kullanıcı adı ve iban bilgileri ve yazışmalarıda delil olarak sundum.
Ve burada siz para transferi konusunda aracı olduğunuzu söylüyorsunuz.
Siz hiç düşünmediniz mi? Neden aracıya ihtiyaç duyar insan? Hemen hemen çocukların bile banka hesapları varken neden aracı şart olsun?
Hem belki kara para aklayanlara istemeden yardımcı olabilirsiniz? Teröristler arası para transferi yapılıyor olsa ne olacaktı?
Kolay yoldan para kazanmak için yapmış olduğunuz girişimden başınızın ağrıması çok normal. Ve bence bu davranışınız cezaya tabi olmalıki, bir daha birileri buna benzer girişimde bulunmaya kalkarsa ders olarak gösterilir.
Adalet tecelli edecektir. Mahkemelere güvenim tam.
- Hocam o zamanlar EFT direk geçmiyordu fast yoktu *** da para transferi yapanlar için ayrı konular bile vardı yazan +905... numaraydı kolay yoldan kazanmak için değil ticaret puanı için yaptım aldığım miktar da fazla değil yaptığım yanlış olabilir ama tüm suçu iban sahibine atılması saçma bence sizle iletişime geçen kişi ceza almalı