İyi kötü 10 yıla yakın süredir web tasarım ve SEO işleriyle uğraşıyorum. Kim ne derse desin özgün içerik, uzun içerik, yaratıcı içerik vs. ile sıralama alan site görmedim.

Zaten Google'a popüler bir arama sorgusu yazdığınızda sizi en kaliteli içeriğe sahip siteye götürmediğini, bunun yerine çöp SEO kasan milliyet, hürriyet gibi çöp haber sitelerine ya da iyi manipülasyon yapan uzmanlara parası yeten "zengin" sitelere götürdüğünü hepimiz biliyoruz.

Bu sitelerin algoritma tarafından değerli görülmesinin ise 2 sebebi var, hayvan gibi backlinke sahipler ve hayvan gibi günlük tıklama alıyorlar. Buna karşılık çoğu içerik anahtar kelime çöplüğü ve klik tuzağı başlıklardan ibaret.

Uzun lafın kısası ben Google algoritmasının Türkçe dilini anlamlandırmakta başarısız olduğunu, sitenin ne kadar backlinke ve ne kadar hite sahip olduğuna bakarak sıralama belirlediğini düşünüyorum.

Siz şimdi bir de Ağustos gibi Core Web Vitals güncellemesi tamamlandıktan sonra Google'ın nasıl iyice çöplük olacağını görün. Bir sürü uzman manipülatör çalıştırabilecek gücü olan büyük siteler mi sıralamada yükseklerde olacak, yoksa kaliteli içerik üretmek dışında hiçbir silahı olmayan gariban Wordpressçi mi?

Google sayesinde para kazanan biri olarak söylemeliyim ki ciddi ciddi bir bilgiye ulaşmak istediğimde kullandığım arama motoru duck duck go'dur. Daha mı başarılı, hayır ama en azından manipüle edilmiş bir çöplük değil.

Kaliteli Türkçe backlink işine gelince, çok büyük paralar harcamak dışında bir formül, düzgün çalışan işini iyi yapan bir backlinkçi, Türkçe orta karar siteleri bünyesinde barındıran bir panel vs. bilenler yeşillendirirse sevinirim. Parasını veriyoruz, verdiğimiz parayla rezil oluyoruz, memleketin backlinkçisi de çöp :(