Merhabalar,

Bu tarz sorunlar yaşamamanız için şunları öneriyoruz;

1- Alan adı fiyatı piyasa ortalamasının "çok çok" altında ise satın almanızı önermiyoruz. Örneğin 80 tl lik domain 25 tl ye sağlanıyor ve gerek kayıt, gerek yenileme, gerek transfer bu fiyat ile kalıcı sunuluyor ise, bir kampanyaya dahil olarak geçici sağlanmıyor ise, durup düşünmeniz gerekir. Bu tarz kayıtlar her zaman %50 risklidir.

2- Alan adı firması Azure ile sizlere bu domainleri sağlıyor ise yine durup düşünmeniz ve şüphe ile bakmanızı öneriyoruz. Mümkün ise farklı bir firma tercih edin.

3- Alan adı firması yıllanmış değil ise (bize göre en az 2 yıl), hakkında şüphe içeren şikayetler var ise ucuz diye yinede tercih etmemenizi öneriyoruz. Alternatif bir çok alan adı kaydedici firma mevcut.

4- Önemli proje domainlerinizi ucuz alan adı kaydı yaparak riske etmemenizi öneriyoruz. Piyasa ortalamasını araştırıp, soruşturup en uygun olanı belirlemelisiniz.

5- Alan adını satın aldınız, ancak sonradan pişman oldunuz ve alan adı firmasına güvenemiyorsunuz. Bu durumda alan adınızı hızlı şekilde başka yere transfer edebilirsiniz. Transfer kodu verilmiyor ise veya kilit kapatılmıyor ise https://icannportal.force.com/compliance/s/transfer adresinden direkt olarak ICANN e form gönderip transfer kodunuzu alıp başka bir yere kolaylıkla transfer edebilirsiniz. Bu başvuruyu mutlaka alan adı whois inde yer alan e-posta adresi ile yapınız.

İyi çalışmalar.