Babanızın işi önü açık bir sektör ise - ki her sektörün önü açıktır, fakat siz bunu başarabileceğinize inanıyor musunuz? Cevabınız evet ise yerinizde olsam bir dakika bile durmam. Sevmediğiniz bir bölümü okumaktansa ve uğruna çaba göstermeyecekseniz istediğiniz bölümden mezun olmanızın hiçbir anlamı yok.

Diyelim okulu bitirdiniz, mesleğe başladıktan sonra keyif almayacaksınız bu sefer farklı arayışlara gireceksiniz. Yaş ilerleyecek bu sefer bulunduğunuz konumdan hayata sıfırdan başlamış olacaksınız. Yaş ilerledikçe ve elle tutulur bir şey başaramayınca insanın eskisi gibi azmi ve enerjisi kalmıyor. Kız arkadaşım bu sene atandı. Ne zorluklar çektiğini, atamalardaki saçmalıkları gördüm. Yani o kadar mezun varken sizin bu mesleğe olan inançsızlığınızdan ortaya bir başarı çıkmayacak. İçinizde gerçekten mesleğe olan aşkınız yoksa vakit kaybından başka bir şey değil okumak. Okulu bitirmek başarı değil.

Ben de sırf üniversite mezunu olmak için okudum ama okuduğum hiçbir bölümle alakalı sektörde çalışmadım. Yarın öbür gün bir yere girersem mezuniyetim olsun diye okudum ama pişmanım. Babam kıyıda köşede iğne-iplik dahi satsa onun üzerine giderdim. Niye? Çünkü iyi kötü sektörden öğrenilmiş gerçek bir tecrübe var. Bundan destek alarak, sektöre yenilik katarak -kendi- işini büyütmek mümkün. Bu sebeple, okulu dondur > kendi işine sıkı sarıl. Yarın öbür gün işler rayına girince okul işini çözersin. Ya da pandemi dolayısıyla tekrar uzaktan eğitim başlarsa o şekilde mezuniyeti halledersin. Üzülerek söylüyorum ki okumak bu ülkede artık değer görmüyor... Başarılar.