''indexi nasıl hızlandırabiliriz''

Index ile sıralamayı karıştırmayalım derim.

Siteniz zaten index almış yeterince. Ama index için acele ediyorsunuz çünkü eksik olan bir kaç husus mevcut. Ve hemen backlink almak ciddi bir hatadır esasında.

Opencart kullanıyorsunuz, Opencart zaten hızlı index alır bunu da belirtelim.

Önemli olan anahtar kelimelerde sıralamaların yükselmesidir.
Bunun için de seo url kullanılımı, H etiketleri, meta açıklamaları, mobil uyumluluk, site açılış hızı, sayfa geçişlerinin hızlı olması, kategori ve ürünlerin ''kopya içerik'' olarak algılanmaması gibi bir çok kriter vardır.

Misal Fırın Ünitesi kategorisine girildiğinde
index.php?route=product/category&path=65_70 bu şekilde url mevcut. Bu şekilde index alır ancak yukarıdaki url google da aradığınızda size sonuç vermez. Bunun için bahsi geçen url tanımlaması: /firin-unitesi olmalıdır. Ve meta açıklaması özenle yapılmalıdır. Bu husus ürünler için de geçerlidir.

Site footer alanında yer alan Site Haritası sayfasına girerseniz, mouse ile sayfada yer alan linklerin üzerine geldiğinizde seo url olmayan sayfaları görebilir ve buna göre düzenleyebilirsiniz sitenizi.

Ara not: Sayfa geçişleri aşırı kasıyor, yani çok geç açılıyor yeni sayfaya geçiş yapıldığında. Bir ziyaretçi bu kadar beklemez asla. Mobil uyumluluk testi ''mobil uyumlu değil'' uyarısı veriyor ve pagespeed gibi analiz siteleri de hata veriyor, analiz edemedim.

Ve E-Ticaret sektöründe yer alıyorsunuz, rakipleriniz ise genelde n11 gittigidiyor hepsiburada gibi pazar yerleri. Misal ''yazıcı toner'' kelimesini arayın google da ve görün rakipler kimler.

Yani ciddi özen göstermeli ve tasarım konusunda da farklı olmalısınız ki imaj yönü ile güven verebilesiniz.

Hemen bir site açayım para kazanalım demekle olmuyor bu işler maalesef.
Çok sabır gerektirir ve sermaye şarttır.

Seo backlink ten ibaret değildir, bunu anlayalım artık.
Ve daima müşteri açısından empati yapalım ki güven aşamasında gereken tüm hususlar yerine getirilmiş olsun.

Ürünler garantilimi, teslimat süresi ''kesin olarak'' nedir, iade varmı, ücret iadesi nasıl gerçekleşiyor, herhangi bir arıza vs durumlarında ne yapılması gerekiyor gibi akılda soru kalmayacak şekilde olmalı mesela. Tasarıma da özen gösterilmeli.

Başarılar diliyorum, kolay gelsin.

Biraz uzun oldu, affola..