Arkadaşlar uzun zamandır forumlarda veya çeşitli topluluklarda SEO hakkında birçok şey duydum, gördüm. Birçoğuna cevap vermek isteyip yazının yarısında başlığı kapattım. Maalesef SEO marketi işini bilmeyen, bilgisiz olduğunu da bilmeyen, teknik detaylarla ilgili sorulara cevap veremeyen, basit ve popüler yöntemlerin dışına çıkamayan bilgisiz insanlarla dolmuş.
Arama motoru optimizasyonunun genellikle Google'a göre değiştiğine tanıklık ediyoruz. Dolayısıyla internet sitesi sahipleri hayatta kalmak için mutlaka SEO kurallarına uymalılar ve bu kurallar Google'ın istediği takdirde değişiyor.

2022'ye girmekle beraber Google tahminimce SEO konusunda bir kaç değişiklik yapacak ve yukarıdaki metninizdeki gibi sektördeki bilgisiz kişiler buradan silinecektir.

Böyle kişilerin ortaya çıkmasının temel nedeni başkalarından çalmak olduğu için kendileri gerçekten bir şeyin nasıl öğrenileceği zahmetine hiç girmeyeceklerdir.

Yani SEO konusunda 6 ay - 1 yıllık gibi bir süre zarfında sektöre uzman kişiler dahil olacak gibi öngörüyorum ben.