Geliştirici tarafından yapılan anlaşmaya göre PNG gif jpeg formatında verilen ücretler vardır birde yapılıp dosyaları ile birlikte ücretlendirmeler mevcuttur siz nasıl anlaştıysanız o şekilde ilerler eğer dosyayla verme ücreti karşılığında anlaşmışsanız verilmemişse dava açma hakkına sahipsiniz ki yapan kişi kaçak iş yapmaktan ceza yer olaki diğer taraftan ise başkalarının işlevlerini kullanırsanız oda suçtur
Merhabalar,
Bilgilendirdiğiniz için minnettarım. Hocam bir sorum daha olacaktı. Şimdi arkadaş logoma animasyonumu ekran açarak AE üzerinden güzel bir şekilde yaptı ve proje dosyası hariç teslimini gerçekleştirdi. Buraya kadar bir sorun yok. Animasyonda dijital imzası var ve az önce postun başında anlattığım gibi isim haklandırmasının olduğunu söyledi. Steam çizim ve atölye vitrinlerime eklemiştim ama geri kaldırdım. Neden geri kaldırdım? Arkadaşın dijital imzası yani Copyright'ı olduğu için telif atması durumunda Steam hesabım DMCA'dan erişim yasağı yiyebilir. Arkadaş "İstesem de telif hakkını alamam çünkü internet ortamına ilk yükleyen sensin." diye cümlelerle geçiştiriyor. İnternet ortamına ilk ben yükledim diye telif hakkı bende oluyor ise böyle bir mantık olamaz. Bana pek mantıklı gelmedi açıkçası. Bir animasyon için Steam hesabımı çöpe atamam. Bu sebeple kendisinden proje dosyasını istiyorum ama vermiyor. Türlü türlü bahaneler ile geçiştirmeye çalışıyor. Burada bir hakkım var mıdır? Resmen elim kolum bağlı bir şekilde animasyonumu kullansam mı kullanmasam mı diye derin derin düşünüyorum.
Ayrıca şunları da ekleyeyim;
1-) Proje dosyasındaki dijital imza Copyright demektir değil mi?
2-) Copyright demek ise tüm telif haklarına sahip olduğunu kanıtlıyor değil mi?
Teşekkürler.