Sözleme bitişine 1 ay kala demesi gerekiyor 1 gün bile sözleşmeden geçen sürede sözleşmeden önce ihtar çekmediyse sözleşmenin üzerinde 1 gün geçerse sözleşme otomatik olarak yenilenmiş olur ve kira artışında %25 oranında yükseltme yapmak zorundadır.
Hesaplamasını yapmaya gelince bu oranda yapılan araştırmaya göre yeni sözleşme deki kiranız.
Kira Artış Oranı:
25 %
Mevcut kira tutarı:
2800 TL
Aylık Kira Artış Tutarı:
700,00 TL
Aylık Yeni Kira Tutarı:
3.500,00 TL
Bundan ötürü sözleşmenin 1 gün üstünden geçtiyse ihtar çekmediyse sözleşme otomatik şekilde yenilenmiş ve çıkartmaya hakkı yoktur eğer illah çıkacaksın diyorsada 1 yıllık kiranızı karşılamak zorundadır aksi takdirde şikayet ederseniz yasa gereği ceza kesilip 3 yıl boyunca kiraya verme yasağı getiriliyor.
sözleşme bitimine bitimine 1 ay kaldı aslında 01.09.2020 yılında eve girdim 01.09.2021 de tüfeye göre zam yaptı. şimdi bugün 02.08.2022 de aradı çıkmam için sanırım şu an yasal hakkı var