ismeter adlı üyeden alıntı

Tecürebenize saygı duyarım ama Nitropack'in asıl olayı görselleri CDN üzerinden yayına almasıdır. Örnek sitedeki bir görseli aşağıya ekledim. Nitropack'in ben Google arama sonuçlarına doğrudan etki ettiğini düşünüyorum. Tabi kullanım kullanmamak kişiye kalmış.

https://cdn-jaamj.nitrocdn.com/HJYeRxRYlPubmGRMPrhOQcvsZlHwowqf/assets/images/optimized/rev-962b6cf/wp-content/uploads/2020/04/wp-kurs.jpg

 

Nezaketiniz için ben teşekkür ediyorum öncelikle. 

Ancak örnek olarak ilettiğiniz görsel Cloudflare üzerinden sunuluyor zaten. Ve esas önemli olan husus ise Türkiye lokasyonda barınan ve Türkiye hedefli olan bir site için CDN maalesef gereksizdir ve görsellerin daha geç yüklenmesine neden olmaktadır. Bir de şu var ki, site sahipleri görselleri optimize etmeden direkt CDN mantığı ile fayda sağlayacaklarını düşünebiliyorlar, bu da yanlış bir algıdır maalesef. Çünkü optimize edilmeyen görsel CDN üzerinde çok daha geç yüklenmeye neden olur. Esasında Nitropack ilk dönemler Amazon üzerinde CDN mantığını uyguluyordu, o zaman görseller çok daha hızlı açılabiliyordu. Ama zamanla itibar kaybettiğinden maliyet düşürme politikası uygulamaya başladılar.

 

Nitropack hakkında cezalandırılan bir çok site olduğu yabancı kaynaklarda paylaşıldı, hatta google forumda bile tartışıldı bu konular. Kısacası önemli olan sitenin açılış hızıdır, bunu baz alarak optimizasyon işlemleri yapılmalıdır.

 

Başarılar dileklerimle, kolay gelsin.