yilmaz70 adlı üyeden alıntı

 

Nezaketiniz için ben teşekkür ediyorum öncelikle. 

Ancak örnek olarak ilettiğiniz görsel Cloudflare üzerinden sunuluyor zaten. Ve esas önemli olan husus ise Türkiye lokasyonda barınan ve Türkiye hedefli olan bir site için CDN maalesef gereksizdir ve görsellerin daha geç yüklenmesine neden olmaktadır. Bir de şu var ki, site sahipleri görselleri optimize etmeden direkt CDN mantığı ile fayda sağlayacaklarını düşünebiliyorlar, bu da yanlış bir algıdır maalesef. Çünkü optimize edilmeyen görsel CDN üzerinde çok daha geç yüklenmeye neden olur. Esasında Nitropack ilk dönemler Amazon üzerinde CDN mantığını uyguluyordu, o zaman görseller çok daha hızlı açılabiliyordu. Ama zamanla itibar kaybettiğinden maliyet düşürme politikası uygulamaya başladılar.

 

Nitropack hakkında cezalandırılan bir çok site olduğu yabancı kaynaklarda paylaşıldı, hatta google forumda bile tartışıldı bu konular. Kısacası önemli olan sitenin açılış hızıdır, bunu baz alarak optimizasyon işlemleri yapılmalıdır.

 

Başarılar dileklerimle, kolay gelsin.

Detaylı açıklama için ben teşekkür ederim ama Cloudflare ücretsiz versiyonlarda cdn.xxxxx vs benzeri bir yerde görsellerinizi optimize edip son kullanıcıya iletmiyor. CDN in sunduğu hızı görsel için sunamıyor. Bir önceki mesajda ilettiğim şekilde Nitropack görselleri kendi sunucusunda önce optimize edip sonra barındırıyor ve son kullanıcıya sunuyor. Bu sayede Google pagespeedde çok iyi değerler alabiliyorsunuz. Nitropackden ceza alma sadece CSS ve JS leri ekstra sıkıştırdığı zaman google botlarının siteyi doğru göremediğinde olabilir. Bu zaten tüm önbellek eklentilerinde olan bir sorundur. Bunun da önüne geçebilmek için ya sıkıştırmaları kapatmalı yada kurulumdan bir kaç gün sonra cache: şeklinde site urlenizin önün ekleyip aratmalısınız. Sitenizin görünümünde sorun yoksa ayarlarınız doğru ve sorunsuz demektir. 
Not: Nitropack ile herhangi bir bağım yok sadece beğendiğim için kullanıyorum. Kullanıp kullanmamak tamamen size kalmış. 
İyi forumlar