Hepinize buradan belirteyim.Bu alan adları nic.tr'den alınıyor.Aşağıda neler yapılması gerektiği yazıyor.Nic.tr'nin sitesinde bir dilekçe örneği var onu dolduruyorsunuz,kimlik fotokobinizi çekiyorsunuz ve kuruma gönderiyorsunuz.Onay süreci 1 ay kadar sürmüştü bende, çok titiz davranıyorlar öyle herkese vermiyorlar.
Aşağıda yer alan belgelerden, faaliyet alanınıza uygun olan
bir tanesinin Nic.tr(".tr" Alan Adları) Yönetimi'ne iletilmesi yeterli olacaktır.
*******ünikasyon Kurumu'ndan alınmış "İSS (İnternet Servis Sağlayıcı) Genel İzin Belgesi" (*******ünikasyon Lisansı),
Web tabanlı çalışan tüm kişi ya da kuruluşlar için, başvuran kişi ya da kuruluş tarafından başvurunun ayrıntılarını içeren (var olan .com ya da .net uzantılı web sayfalarının adresleri vb.) bir dilekçe (kişi adına yapılan başvurularda ilgili kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte),
İnternet hizmeti vereceğini beyan ederek "net.tr" uzantısı için başvuran kişi ya da kuruluşlar için, başvurunun ayrıntılarını içeren ve yapılacağı taahhüt edilen web sayfanın yapılmadığının tespiti durumunda, ilgili alan adının silineceğinin kabul edildiğini belirten bir dilekçe (kişi adına yapılan başvurularda ilgili kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte).
Dilekçe örneği için lütfen
tıklayınız.sasaleyte adlı üyeden alıntı
Belge falan hikaye , sahte belgeyle falan alıyor olmalılar (isim soyisim com.tr 'den bahsetmiyorum) kurumsal site olmadığı açık olan birçok site gördüm bir şekilde alıyorlar.Daha önce godaddy.com.tr vardı örneğin, sponsor ararken denk gelmişti, bunun gibi çok örnek var, eğer şikayet edilecek bir durum da olmazsa bu alan adlarını tescil ettirdikten sonra rahatça kullanabiliyorlar
Sahte belge falan söz konusu değil.Nic.tr öyle küçümsenecek bir kurumda değil,öyle herkese domain vermiyorlar.Yukarıda anlattım uygularsanız başarılı olmanız muhtemel...