Bir domaini başka bir siteye yönlendirmek için genellikle iki yöntem kullanılır:

1. DNS Yönlendirmesi (A Kayıtları veya CNAME)
- **A Kaydı**: Eğer domaininizi bir IP adresine yönlendirmek istiyorsanız, DNS yönetim panelinizdeki "A Record" kısmına hedef sitenin IP adresini girmeniz yeterlidir.
- **CNAME (Canonical Name)**: Eğer domaini başka bir domain üzerine yönlendirmek istiyorsanız, "CNAME" kaydı oluşturup hedef domain adını bu kayda ekleyebilirsiniz.

2. 301 Yönlendirmesi (Kalıcı Yönlendirme)
Bu yöntemde, domaininizin bağlı olduğu web sunucusuna gidip `.htaccess` dosyası ile yönlendirme yapabilirsiniz.

Örnek `.htaccess` dosyası:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^eski-site.com$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.eski-site.com$
RewriteRule ^(.*)$ https://www.yeni-site.com/  $1 [R=301,L]

Bu kodla, eski domain adresine gelen tüm trafiği kalıcı olarak yeni siteye yönlendirmiş olursunuz.

Hangi yöntemi kullanacağınız, yönlendirmek istediğiniz sitenin ihtiyaçlarına bağlıdır.

Ayrıca domain firması üzerinden yönlendirme yapmak için genellikle firmanın sunduğu **DNS yönetim** veya **domain yönlendirme** özelliklerini kullanabilirsiniz. Aşağıda adım adım genel bir kılavuz bulabilirsiniz (domain firmaları arasında bazı farklılıklar olabilir):

Adım 1: Domain Firmasının Hesabına Giriş Yapın
- Domain hizmetini aldığınız firmanın (GoDaddy, Namecheap, Google Domains vb.) web sitesine giriş yapın.

Adım 2: Domaini Seçin
- Giriş yaptıktan sonra, "Domainlerim" veya "Domain Yönetimi" gibi bir bölüme gidin.
- Yönlendirme yapmak istediğiniz domaini seçin.

Adım 3: Yönlendirme Seçeneklerini Bulun
- Domaini seçtikten sonra genellikle "Yönlendirme" (Redirect) veya "DNS Yönetimi" gibi bir bölüm olacaktır.
- Eğer "Domain Yönlendirme" seçeneği mevcutsa, bu daha hızlı bir yöntemdir. Eğer yoksa DNS kayıtlarını yöneterek yönlendirme yapabilirsiniz.

Adım 4: Yönlendirme Kurun
- **Domain Yönlendirme**: Domain yönlendirme sekmesine girip, yönlendirmek istediğiniz URL'yi (hedef siteyi) yazmanız yeterli olacaktır. Burada 301 (kalıcı yönlendirme) veya 302 (geçici yönlendirme) seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.
- **DNS Yönetimi**: Eğer DNS yönetimi ile yönlendirme yapıyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
    - **CNAME Yönlendirmesi**: Mevcut domaini başka bir domain adına yönlendirmek için CNAME kaydını kullanabilirsiniz. Örneğin, `www` alt alan adını başka bir URL'ye yönlendirebilirsiniz.
    - **A Kaydı**: Eğer doğrudan bir IP adresine yönlendirmek isterseniz, "A Kayıtları" kısmına hedef sitenin IP adresini girebilirsiniz.

Adım 5: Ayarları Kaydedin
- Yönlendirme ayarlarını yaptıktan sonra değişiklikleri kaydedin.

Adım 6: Yönlendirmenin Aktif Olmasını Bekleyin
- Domain yönlendirme genellikle birkaç dakika içinde aktif olur. Ancak, DNS değişiklikleri bazen 24 saat kadar sürebilir.

Bu adımları takip ederek domain firmanız üzerinden yönlendirme yapabilirsiniz.