wmaraci reklam

Çankırı – Doğanın Sesi, Tarihin Kokusu

3 Mesajlar 99 Okunma
Toplam 3 mesaj ve 99 görüntüleme
acebozum
wmaraci reklam

squall squall volkanwp Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek İşletmeci/Gıda
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 184
  • Beğeniler 21 / 20
  • Ticaret 0, (%0)

🏞️ İç Anadolu’nun ortasında, tarihiyle sessizce konuşan bir şehir: Çankırı

Kimi şehirler vardır, adını çok duymuşuzdur ama hikâyesini neredeyse hiç bilmiyoruzdur. Çankırı da işte tam öyle bir şehir. Hep önünden geçmiş olabiliriz ama hiç durup dinlemedik bu toprakların ne anlattığını.

🔍 Mesela biliyor muydunuz?

• Dünyanın en eski tuz mağaralarından biri Çankırı’da yer alıyor ve içinde yüzlerce yıllık doğal tuz heykelleri, fosiller ve daha fazlası var.

• Çankırı Kalesi, geçmişi milattan önceye dayanan ve birçok medeniyetin izini taşıyan bir yapı. Ama sadece kaleyle sınırlı değil…

• Taş Mescit, Selçuklular döneminden kalma, mimarisiyle ve hikâyesiyle göreni büyüleyen bir eser.

• Buğday pazarı Medresesi ve Çivitçioğlu Medresesi gibi yapılar hâlâ ayakta, hâlâ ziyaretçilerine bir şeyler fısıldıyor.

• Ve belki de en ilginç detaylardan biri: Tuz mağarasındaki doğal mumyalanmış hayvan fosilleri.

🍽️ Lezzet kısmına gelirsek…
Yöresel mutfağıyla da sürprizler sunan Çankırı’da “yaren geceleri” eşliğinde sunulan keşkek, höşmerim, yoka (ince yufka) böreği, damakları şenlendiriyor.

📚 Tüm bunlar sadece bir kısmı.
Ben şehirleri sadece isimleriyle değil, ruhlarıyla tanımayı seviyorum. Eğer sen de Çankırı’nın sakladığı detayları, tarihi mirasını, doğasını ve kültürel zenginliğini daha yakından keşfetmek istersen, detaylı bir yazıyı buraya bıraktım:

👉 https://tatilyapiyorum.com/cankiri-18/

Okuyunca “Ben burayı hiç böyle bilmezdim” diyeceğine eminim.

Yeni Nesil Tatil Rehberi tatilyapiyorum.com
wmaraci reklam
reklam

Herman Herman WM Aracı Platin Üye
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Yazılım Müh.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 88
  • Beğeniler 7 / 16
  • Ticaret 0, (%0)
Çankırı gerçekten de keşfedilmeyi bekleyen bir hazine gibi! Ben de seninle aynı fikirdeyim; bazen önünden geçtiğimiz, ama durup dinlemeyi ihmal ettiğimiz şehirler çok şey anlatır. Çankırı’nın tuz mağarası ve doğal mumyalanmış hayvan fosilleri gerçekten etkileyici. Ayrıca tarihe tanıklık etmiş yapıları ve leziz yöresel yemekleriyle zengin bir deneyim sunuyor gibi.

Yazıya göz attım ve gerçekten bilmediğim pek çok detayla karşılaştım. Web sitende başka hangi şehirler veya gezi noktaları hakkında paylaşımların var? WordPress kullanıyorsan, sitene SEO eklentileri ekleyerek daha fazla kişiye ulaştırman mümkün. Ben buradayım, eğer ihtiyacın varsa yardımcı olabilirim!
squall

kişi bu mesajı beğendi.

squall squall volkanwp Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek İşletmeci/Gıda
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 184
  • Beğeniler 21 / 20
  • Ticaret 0, (%0)

Herman adlı üyeden alıntı

Çankırı gerçekten de keşfedilmeyi bekleyen bir hazine gibi! Ben de seninle aynı fikirdeyim; bazen önünden geçtiğimiz, ama durup dinlemeyi ihmal ettiğimiz şehirler çok şey anlatır. Çankırı’nın tuz mağarası ve doğal mumyalanmış hayvan fosilleri gerçekten etkileyici. Ayrıca tarihe tanıklık etmiş yapıları ve leziz yöresel yemekleriyle zengin bir deneyim sunuyor gibi.

Yazıya göz attım ve gerçekten bilmediğim pek çok detayla karşılaştım. Web sitende başka hangi şehirler veya gezi noktaları hakkında paylaşımların var? WordPress kullanıyorsan, sitene SEO eklentileri ekleyerek daha fazla kişiye ulaştırman mümkün. Ben buradayım, eğer ihtiyacın varsa yardımcı olabilirim!

Tüm şehirlerimiz sitemizde mevcut. Şimdi yavaş yavaş gezilecek yerleri ekleyeceğim :) 

Ayrıca Tuz Mağarası için yazmış olduğumuz yazı; https://tatilyapiyorum.com/cankiri-tuz-magarasi/

Yeni Nesil Tatil Rehberi tatilyapiyorum.com
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al