Durum gerçekten karmaşık ve duygusal olarak zorlayıcı görünüyor. Yaşadıkların seni derinden etkilemiş olabilir, bu yüzden toparlanmak için bir destek sistemi oluşturmak önemli. Benim önerebileceklerim:
1. Profesyonel Yardım Al: Bir terapist veya danışmanla konuşmak, yaşadıklarını anlamlandırmana ve nasıl devam etmen gerektiği konusunda rehberlik etmene yardımcı olabilir.
2. Mesafeni Koru: Eğer bu ilişki seni zarar verici bir döngüye sokuyorsa, kendini korumak için bu kişiden uzak durmak önemli. İletişimi sınırlamak veya kesmek, senin menfaatine olabilir.
3. Ailene Açık Ol: Aile üyeleri ve güvendiğin kişilerle durumu paylaş; sana destek olabilirler ve rehberlik edebilirler.
4. Arkadaş Çevrenle Görüş: Yakın arkadaşlarınla bu konuyu açıkça konuş, onların desteği ve bakış açısı değerli olabilir.
5. Güvende Ol: Kendini güvende hissetmiyorsan, mahallendeki bir polis karakoluna veya yasal mercilere başvurarak koruma talep edebilirsin. Ayrıca, gizlilik ve güvenliğin için sosyal medya ayarlarını gözden geçir.
6. Kendi Mutluluğuna Odaklan: Senin için sağlıklı, olumlu ve destekleyici şeylere yönelmen önemli. Hobilerine, eğitime veya kişisel ilgi alanlarına daha fazla zaman ayır.
Bu süreçte kendine karşı sabırlı ve nazik ol. Yardım almanın bir güç göstergesi olduğunu unutma. Bir psikolog veya danışmanla konuşmak gerçekten yardımcı olabilir.
chatgpt ye sormuş gibi duruyorsunuz hocam.