Google Sıralamaları Neye Göre Belirliyor?
Bu sorunun cevabını kimse kesin olarak söyleyemez. Çünkü bu google algoritmasının çözülmesi demektir. Ancak tahminlerde bulunabiliriz.
Daha önce hiç dikkat etmediğim birçok konuya şimdi ciddi anlamda kafa yormaya başladım. Sadece bir site açıp yazı eklemekle bu işler artık olmuyor. İnce eleyip sık dokumak gerekiyor.
Siteye eklediğim içeriklerin tamamı özgündür. Yazıyı eklemeden önce internette araştırma yaparım başka yerde yoksa siteme eklerim. Başka yerde olan bir yazıyı tutup siteye eklemenin hiçbir faydası olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Dikkatimi çeken bazı önemli hususlar var: Tek satırlık bir tanım olan site arama sonucunda ilk sırada çıkabiliyor. Ben o konuyla ilgili 500 kelimelik bir içerik eklediğim halde.
Bunun açıklaması şu; Bu tanım siteye 2005 yılında eklenmiş. Yüzbinlerce kişi bu yazıyı okumuş ve artık fosilleşmiş. 2012 yılında yeni veya 2 yıllık bir sitede dahi çok zengin bir içerikli yazı eklesem o tek satırlık tanım yazısını geçemiyorum.
Google özgün ve güncel içerikli siteler seviyorsa neden 2005 yılından beri hiç güncellenmemiş tek satırlık bir tanıtım yazısını üst sırada tutuyor?
Ayrıca aynı tarihlerde açılmış iki site benzer içerikli yazılar eklese google hangi yazıyı hangi kriterleri göz önüne alarak üst sıraya taşır?( Bu sitelerin hiçbir backlink çalışması yapılmadığını ve tanıtım yazısı gibi çalışmalar yapılmadığını) düşünerek cevaplayabilirsiniz.
Alın arkadaşlar sizin beyin fırtınası. Tecrübelerinizi, gördüklerinizi, duyduklarınızı, düşüncelerinizi yazın bakalım ortaya neler çıkacak?
Herkes düşüncesini paylaştıktan sonra konuyla ilgili önemli hususları sizlerle paylaşacağım. Saygılarımla ( Oldum olası çok zor sorular sorarım bu yüzden hocalarım sorusu olan var mı serkan haricinde derlerdi :)