lostyazilim

Google Sıralamaları Neye Göre Belirliyor?

12 Mesajlar 6.559 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)

Bu sorunun cevabını kimse kesin olarak söyleyemez. Çünkü bu google algoritmasının çözülmesi demektir. Ancak tahminlerde bulunabiliriz.

Daha önce hiç dikkat etmediğim birçok konuya şimdi ciddi anlamda kafa yormaya başladım. Sadece bir site açıp yazı eklemekle bu işler artık olmuyor. İnce eleyip sık dokumak gerekiyor.

Siteye eklediğim içeriklerin tamamı özgündür. Yazıyı eklemeden önce internette araştırma yaparım başka yerde yoksa siteme eklerim. Başka yerde olan bir yazıyı tutup siteye eklemenin hiçbir faydası olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Dikkatimi çeken bazı önemli hususlar var: Tek satırlık bir tanım olan site arama sonucunda ilk sırada çıkabiliyor. Ben o konuyla ilgili 500 kelimelik bir içerik eklediğim halde.

Bunun açıklaması şu; Bu tanım siteye 2005 yılında eklenmiş. Yüzbinlerce kişi bu yazıyı okumuş ve artık fosilleşmiş. 2012 yılında yeni veya 2 yıllık bir sitede dahi çok zengin bir içerikli yazı eklesem o tek satırlık tanım yazısını geçemiyorum.

Google özgün ve güncel içerikli siteler seviyorsa neden 2005 yılından beri hiç güncellenmemiş tek satırlık bir tanıtım yazısını üst sırada tutuyor?

Ayrıca aynı tarihlerde açılmış iki site benzer içerikli yazılar eklese google hangi yazıyı hangi kriterleri göz önüne alarak üst sıraya taşır?( Bu sitelerin hiçbir backlink çalışması yapılmadığını ve tanıtım yazısı gibi çalışmalar yapılmadığını) düşünerek cevaplayabilirsiniz.

Alın arkadaşlar sizin beyin fırtınası. Tecrübelerinizi, gördüklerinizi, duyduklarınızı, düşüncelerinizi yazın bakalım ortaya neler çıkacak?

Herkes düşüncesini paylaştıktan sonra konuyla ilgili önemli hususları sizlerle paylaşacağım. Saygılarımla ( Oldum olası çok zor sorular sorarım bu yüzden hocalarım sorusu olan var mı serkan haricinde derlerdi :)
heptasarim

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

HavlayanKirpi HavlayanKirpi HavlayanKirpi.com Kullanıcı
  • Üyelik 20.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Blogging
  • Mesajlar 128
  • Beğeniler 2 / 16
  • Ticaret 5, (%100)
Çünkü 2005 yılından bu yana o sitede dediğin yazı bulunmakta. Yani bu demek oluyor ki yaklaşık 7 senedir o yazı okunmaya ve erişilmeye devam ediyor. Google güncelliğe önem verir fakat Google için istikrar ve güvenilirlik daha önemlidir. Madem bu yazı 7 yıldır hala erişilebilir durumda ve okunuyor o zaman Google'ın gözünde diğer yazılara kaynak oluşturabilecek bir metin olarak gözüküyor.

http://www.havlayankirpi.com - Güncel Bilgi Platformu

TechnicaL TechnicaL Ruhumun Afrikası Kullanıcı
  • Üyelik 08.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** Ş**
  • Mesajlar 195
  • Beğeniler 13 / 81
  • Ticaret 2, (%100)
İzninizle tahmin edeyim hocam;

Google, artık pagerank yerine trustrank faktörüne önem vermektedir. Trust demek ise güven demektir. Yani güven değeri anlamına gelir. Bir sitenin trustrank'ını arttıran en önemli faktördür alan adı yaşı. Hem o 7 yılda kim bilir ne backlinkler almıştır. Belki bahsettiğiniz makale, backlink almamış olabilir ama sitenin ana sayfası ve diğer sayfaları yılların tecrübesiyle otoriter olmuştur belki...

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

Ayrıca aynı tarihlerde açılmış iki site benzer içerikli yazılar eklese google hangi yazıyı hangi kriterleri göz önüne alarak üst sıraya taşır?( Bu sitelerin hiçbir backlink çalışması yapılmadığını ve tanıtım yazısı gibi çalışmalar yapılmadığını) düşünerek cevaplayabilirsiniz.

Alın arkadaşlar sizin beyin fırtınası. Tecrübelerinizi, gördüklerinizi, duyduklarınızı, düşüncelerinizi yazın bakalım ortaya neler çıkacak?

Herkes düşüncesini paylaştıktan sonra konuyla ilgili önemli hususları sizlerle paylaşacağım. Saygılarımla ( Oldum olası çok zor sorular sorarım bu yüzden hocalarım sorusu olan var mı serkan haricinde derlerdi :)

Bu konuya gelecek olursak; Öncelikle ilk indekslenen site bir adım önde olacaktır. Ayrıca özgün etiket, LSİ, Hx tagları, içerik vurguları ( kalın, altı çizgili ve eğik ) , doğru anahtar kelime seçimi, düzgün imla gibi kriterlerinde etkili olabileceğini düşünüyorum.
kulturelbellek

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Aslında bende aynı şeyi düşünüyorum. Yani içerik faktörü çok önemli. Sayfa iç yapısı ne kadar güçlüyse arama sonucunda o sitenin üst sırada çıkma ihtimali fazla olacaktır

wmaraci
wmaraci

firatonline firatonline WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 214
  • Beğeniler 35 / 34
  • Ticaret 12, (%100)
google güncelliğe bakar ama daha önemlisi özgünlüğe ve orijinalliğe bakar. Sen ortaya ne koyuyorsun farklı olarak, bununla ilgilenir. Şahsen çıkalı 5 ay olmasına ve binlerce sitede yer almasına rağmen pes 2012 full indir kelimesinde ilk sayfadaydım, çünkü diğerlerinden farklı ve özgün bir anlatım sunmuştum ortaya.
kulturelbellek

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Şüphesiz orjinal içerik önemli fakat farkı yaratan şey ne? İşte burada tıkanıp kalıyoruz. Aynı tarihte aynı özelliklerde iki site aynı içeriği ekleyince kimi neye göre google üste taşıyor

firatonline firatonline WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 214
  • Beğeniler 35 / 34
  • Ticaret 12, (%100)

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

Şüphesiz orjinal içerik önemli fakat farkı yaratan şey ne? İşte burada tıkanıp kalıyoruz. Aynı tarihte aynı özelliklerde iki site aynı içeriği ekleyince kimi neye göre google üste taşıyor

Özgün ve orijinal içerik botlar tarafından ilk hangi sitede rastlandıysa o öne çıkar.

ibrahimksm ibrahimksm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 19
  • Beğeniler 4 / 4
  • Ticaret 3, (%100)
aranan kelimenin domainde geçmesi de artı sağlayan bir durum.

• Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Wm aracı beyin fırtınası yapmayı sevmiyor...

myenes myenes $php = new PHP(); Kullanıcı
  • Üyelik 28.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Back-end Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 1051
  • Beğeniler 253 / 258
  • Ticaret 5, (%100)
Google sürekli bir dalgalanma halinde yani her gün her saat farklı bir sıralama koyuyor ortaya şu anda aradığınız bir kelimeyi 2 gün sonra aradığınızda farklı sonuçlar çıkacaktır. 2 gün içinde ne değişmiş olabilir ki ?

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al