İzninizle tahmin edeyim hocam;

Google, artık pagerank yerine trustrank faktörüne önem vermektedir. Trust demek ise güven demektir. Yani güven değeri anlamına gelir. Bir sitenin trustrank'ını arttıran en önemli faktördür alan adı yaşı. Hem o 7 yılda kim bilir ne backlinkler almıştır. Belki bahsettiğiniz makale, backlink almamış olabilir ama sitenin ana sayfası ve diğer sayfaları yılların tecrübesiyle otoriter olmuştur belki...

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

Google Sıralamaları Neye Göre Belirliyor?

Ayrıca aynı tarihlerde açılmış iki site benzer içerikli yazılar eklese google hangi yazıyı hangi kriterleri göz önüne alarak üst sıraya taşır?( Bu sitelerin hiçbir backlink çalışması yapılmadığını ve tanıtım yazısı gibi çalışmalar yapılmadığını) düşünerek cevaplayabilirsiniz.

Alın arkadaşlar sizin beyin fırtınası. Tecrübelerinizi, gördüklerinizi, duyduklarınızı, düşüncelerinizi yazın bakalım ortaya neler çıkacak?

Herkes düşüncesini paylaştıktan sonra konuyla ilgili önemli hususları sizlerle paylaşacağım. Saygılarımla ( Oldum olası çok zor sorular sorarım bu yüzden hocalarım sorusu olan var mı serkan haricinde derlerdi :)

Bu konuya gelecek olursak; Öncelikle ilk indekslenen site bir adım önde olacaktır. Ayrıca özgün etiket, LSİ, Hx tagları, içerik vurguları ( kalın, altı çizgili ve eğik ) , doğru anahtar kelime seçimi, düzgün imla gibi kriterlerinde etkili olabileceğini düşünüyorum.