@tosyafurkan: Herhangi bir sayfanızdaki linklerin ne önemi kalır ki o zaman ? Google gelir, verdiğiniz linki görür, o linke gider ve ne olduğuna bakar. Kategori olarak tutmuyor veya sizin ile alakalı bir şey değilse "bu da ne si şimdi" 'der. Bu da onu şüpheye düşürür. Bu yüzden reklamlarınız dahil, verdiğiniz linklerin ne ile alakalı olduğuna dikkat etmelisiniz düşüncesindeyim.
Daha önceden sıralamada üst sıralara çıkmak kimin backlinki daha çok ise yada kime daha çok tavsiye verilmişse o site iyi sitedir mantığı vardı. Ki google'da böyle çalışıyordu. Fakat daha sonra görüldü ki, kalitesiz içerik olmasına rağmen referansı fazla olması dolayısıyla üst sıralarda. Bu kaliteli ve özgün içerik yayınlayan siteleri mağdur durumuna getirdi. Bu yüzden de Google yeni algoritmalar geliştirerek bu işi önlemeye çalıştı ki başarılıda oldu ;)
Daha önceden sıralamada üst sıralara çıkmak kimin backlinki daha çok ise yada kime daha çok tavsiye verilmişse o site iyi sitedir mantığı vardı. Ki google'da böyle çalışıyordu. Fakat daha sonra görüldü ki, kalitesiz içerik olmasına rağmen referansı fazla olması dolayısıyla üst sıralarda. Bu kaliteli ve özgün içerik yayınlayan siteleri mağdur durumuna getirdi. Bu yüzden de Google yeni algoritmalar geliştirerek bu işi önlemeye çalıştı ki başarılıda oldu ;)
Tamam, katılıyorum fakat sayfa içi linklere kim karışabilir ki? Ben istediğim gibi, istediğim sitenin tanıtımını yapabilir yada o siteye link verebilirim. Ama seo açısından footer linklerinin etkisi olduğunu düşünüyorum. Sayfa içi linklerin siteye zararı olsa bile footer linkleri kadar değildir büyük ihtimal. Tabiki bunlar şahsi düşüncelerim.