Arkadaşlar kişisel görüşüm 300 makaleli bir siteye 20 tanıtım yazısının pek zararı olmaz fakat şöyle düşünün Google anasayfanızdan verdiğiniz linklere pagerankınızın bir kısmını bölüştürür bunu Seo uzmanlarına sorabilirsiniz. Zaten footerdan linkte bu yüzden alınır pagerankınıza ortak olmak için.
Burada şöyle bir olay var tanıtım yazılarıda bir kategoride bulunuyor bu durumda siz o tanıtım yazısına site içi link verdiğiniz için Google botları alt sayfalarınızın pagerank değerlerini paylaştıracaktır. Pek çok Seo uzmanına göre pagerank sıralamayı etkiliyor bu durumda alt sayfalarınızın sıralama düşmesi bile söz konusu olabilir.
Bende şu anda sitemde oyun indirme konularında verdiğim turbobit - hotfile vs. linkleri nofollow'a dönüştürüyorum bu sıralar çünkü ben pagerankımı bu upload siteleriyle bölüşmek istemiyorum. Aslında verdiğim link 10-15 tane olsaydı uğraşmazdım ama iş başında kaba bir hesapla 300den fazla bu tip link olduğunu gördüm bu çok kötü bir şey bence bu yüzden şimdi ara ara düzeltiyorum.
Sitenizde footerdan verdiğiniz linkse tanıtım yazısından kat kat daha fazla zarar verecektir. Çünkü her sayfada görünecektir. Ayrıca backlink paketi vs. aldığınızda aslında bir kısmını da o link verdiğiniz siteye alıyorsunuz.
Footerdan verdiğiniz link(sayısı sitenizin durumuna bağlı) sonraki güncellemede sitenizin pagerank kaybetmesine bile sebep olabilir. Tanıtım yazısıysa çok çok küçük miktarlarda etkileyecektir. Bu etkiyi sitenize aldığınız link sayısıda belirler. Size kimse link vermiyorken siz 15 siteye link verirseniz burada yanlış giden birşeyler var demektir.
Kısacası kişisel görüşüm tanıtım yazılarının zararı oldukça az fakat footer backlink siteye gerçekten zarar veriyor. Verdiğiniz kadar almanızda gerekiyor.
Dipnot: Pagerankı önemsemesemde piyasa yüzünden ilgilenmek zorundayız ;)